Cupa de Bridge Contra 2024, una dintre cele mai importante competitii de bridge din Europa, desfasurata la Bucuresti
3/36493
calendar_month 19 Apr 2024, 11:40


► 180 de participanti din 18 tari, dintre care aproximativ 130 de straini

Cupa de Bridge Contra, turneu de bridge in format echipe si devenit deja unul dintre evenimentele cunoscute din lumea bridge-ului, se pregateste sa adune pasionati din intreaga Europa pentru a doua editie consecutiva. Avand calitatea de a face parte dintre concursurile acceptate de World Bridge Tour - nivel mondial, cu master points acordate de World Bridge Federation (WBF), inscrisa in calendarul European Bridge Federation (EBL), competitia este organizata in perioada 23-26 mai, la Hotelul Caro din Bucuresti.

Evenimentul a atras deja 130 de participanti straini, dintr-un total de 180 de participanti, consolidandu-si pozitia de cel mai mare festival de bridge din estul si centrul Europei.

Cum bine stiu pasionatii acestui joc minunat, importanta locatiei alese pentru desfasurarea concursurilor nu poate fi ignorata. De aceea, organizatorii au ales ales Bucurestiul, pentru ca poate niciun alt oras al Romaniei nu reuneste atat de bine romantismul care aminteste cel mai mult de Parisul din perioadele Belle Epoque si interbelica, dar si cladirile moderne specifice unui centru financiar. Ospitalitatii romanesti i s-a dus vestea si datorita restaurantelor, barurilor, cafenelelor si cluburilor din Centrul Vechi, in a caror vecinatate se afla Curtea Veche cu al ei Palat Medieval, renumitele Pasajul Macca-Villacrosse, Hanul lui Manuc, La Mahala-Covaci, Club Fire - cartierul general al impatimitilor de fotbal si de rugby si multe, multe altele, cu atmosfera si atractiile lor.

Cupa de Bridge Contra a fost fondata cu pasiune si dedicare pentru acest joc minunat. Editia din 2024 continua traditia de a aduce impreuna jucatori talentati din intreaga Europa. Cu o atentie speciala acordata detaliilor si experientei jucatorilor, Cupa de Bridge Contra se remarca drept un festival de bridge de exceptie.

Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc pe 23 mai, la orele 9.45, iar Festivitatea de premiere - pe 26 mai, la orele 15.00.

Vor participa jucatori de bridge din Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Danemarca, Egipt, Franta, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Serbia, Turcia, Ungaria si, fireste, Romania.

Premiile vor avea o valoare totala de 30.000 de euro. 

In paralel cu aceasta competitie va avea loc si Cupa Caro, in format de bridge-perechi.

Organizatorii concursului sunt Florin si Olimpia Filip, iar directorul concursului este Razvan Spiridonescu.

Totul a fost realizat si impreuna cu ajutorul catorva prieteni deosebiti, oameni speciali ai bridge-ului din Romania.