Conferinta The Dietitian 2023. Relatia empatica si asertiva dintre dietetician si pacient este cheia succesului in interventiile nutritionale
3/35583
calendar_month 27 Nov 2023, 12:45

Conferinta The Dietitian, prima conferinta acreditata cu puncte de Educatie Medicala Continua pentru Dieteticieni (EMCD),  desfasurata recent la Cluj-Napoca, a adus impreuna peste 200 de nutritionisti, dieteticieni si pasionati de nutritie din intreaga tara si peste 10 speakeri. 
 
Organizata de catre Asociatia Dieteticienilor din Romania in colaborare cu Colegiul Dieteticienilor din Romania prin intermediul Colegiului Teritorial al Dieteticienilor din judetul Cluj, conferinta a abordat tema "Comunicarea - Ingredient cheie in practica dietetica". Evenimentul a reunit specialisti si studenti din domeniul nutritiei, oferind o platforma pentru schimbul de idei, dezbaterea subiectelor de actualitate si imbogatirea cunostintelor in ceea ce priveste comunicarea eficienta in practica dietetica.

"Cred cu tarie ca am reusit sa transmitem sentimentul ca doar uniti putem forma un nucleu de dieteticieni bine pregatiti care aduc schimbari pozitive durabile in stilul de viata al pacientilor si comunitatilor si ca relatia empatica si asertiva dintre dietetician si pacient este cheia succesului in interventiile nutritionale. Suntem extrem de incantati de succesul conferintei The Dietitian si de participarea activa a tuturor celor implicati in acest eveniment deosebit. Am observat o dorinta puternica de a invata si de a impartasi cunostinte intre profesionisti, ceea ce ne-a confirmat importanta consolidarii comunitatii dieteticienilor din Romania”, a declarat Dr. Laura Gavrilas, Nutritionist-Dietetician si Presedinte al Asociatiei Dieteticienilor din Romania.

Pe parcursul conferintei la care au participat peste 200 de specialisti din intreaga tara, subiectele abordate au fost diverse si relevante pentru practica zilnica a dieteticienilor, inclusiv strategii de comunicare eficiente in interventiile nutritionale, principii de comunicare in educatia nutritionala comunitara, abordarea grupurilor cu nevoi specifice si modalitati inovatoare de comunicare in mediul online.

„Tin sa multumesc mult pentru emotia asta uriasa deoarece mesajul zilei a fost ca vrem sa fim bine pregatiti pentru pacientii si societatea noastra si facem demersuri solide in acest sens”, a declarat Anca Ignat, nutritionist-dietetician, speaker in cadrul evenimentului. 

"Acest eveniment a dat startul unei unei noi etape din evolutia profesiei de dietetician in  Romania. Dupa peste 10 ani de eforturi sustinute depuse de dieteticieni, profesia noastra dobandeste in sfarsit recunoasterea cuvenita. Participarea activa si interesul manifestat de toti cei prezentii la conferinta The Dietitian ne-au confirmat dorinta reala de a imbunatati comunicarea in practica dietetica, atat in relatia directa cu pacientul, cat si in media sau in cadrul echipei multidisciplinare", a adaugat Laura Grecu, Presedinte al Colegiului Teritorial al Dieteticienilor din Cluj.

Conferinta The Dietitian a fost onorata sa aiba o lista impresionanta de vorbitori invitati, printre care Anca Ignat-Sancraian - Nutritionist-Dietetician; Andreea Cristea - CEO si fondator al MPR Agency; Sigina Pop - Nutritionist - Dietetician; Irina Mateies - Medic primar - Medicina de familie, Nutritionist-Dietetician; Georgiana Ispas - Nutritionist - Dietetician, PhD student la Cluj School of Health, FSPAC; Nicoleta Tupita - Nutritionist - Dietetician, Manager Nutritie si Comunicare Interna; Alina Forray - Asist. univ., PhD(c) UMF Cluj-Napoca Madalina Ungur - Nutritionist - Dietetician, Diana Porumb - Nutritionist-Dietetician; Adina Rusu – Nutritionist – Dietetician Oana Dumitrascu – Nutritionist-Dietetician, care au contribuit semnificativ la diversitatea si calitatea discutiilor.