Conferinta Nationala Feuerstein 2024
3/37719
calendar_month 07 Oct 2024, 15:25

POTENTIAL, REZILIENTA, PERFORMANTA - Dezvoltarea cognitiva, emotionala si comportamentala a copilului si adolescentului

Cum putem sa descoperim si sa dezvoltam rezilienta copiilor nostri in fata provocarilor moderne? 

Ce bune practici si strategii avem la indemana pentru a stimula performanta copiilor in educatie si pentru a preveni abandonul scolar sau universitar?

Ce rol joaca parintii, educatorii si psihologii in implementarea educatiei sanatoase?

Care sunt cele mai eficiente tehnici de reglare emotionala si comportamentala pentru copii si adolescenti si cum pot fi aplicate eficient?

Acestea sunt doar cateva din intrebarile care isi cauta raspunsurile la Conferinta Nationala Feuerstein 2024 care se va desfasura la Brasov intre 19 si 21 octombrie. 

POTENTIAL, REZILIENTA, PERFORMANTA - Dezvoltarea cognitiva, emotionala si comportamentala a copilului si adolescentului reprezinta tema centrala a Conferintei Nationale Feuerstein din acest an. Evenimentul va aborda subiecte provocatoare pentru realitatea zilelor noastre, din perspectiva celor mai noi informatii stiintifice prezentate de 18 specialisti renumiti din tara si strainatate. Prelegerile se adreseaza psihologilor, psihoterapeutilor, profesorilor, educatorilor dar si parintilor interesati de dezvoltarea cognitiva, emotionala si comportamentala a copiilor. Conferinta se va desfasura atat fizic, la Centrul de Conferinte Europa Aro Palace, cat si online.

Specialistii se reunesc la aceasta conferinta pentru a schimba bune practici si a discuta despre neurodiversitate in contextul actual. Vor fi abordate tehnici si strategii de stimulare a potentialului fiecarui copil, precum si protocoale de interventie pentru reglarea emotionala si comportamentala. De asemenea, se vor explora strategii si programe de antrenament cognitiv pentru a imbunatati capacitatea de intelegere, gandirea critica si solutionarea problemelor. In aceasta abordare holistica, vor fi implicati cei care participa la actul educational – parinti, educatori, medici, psihologi – precum si metodele moderne de interventie pentru o educatie sanatoasa si mentinerea echilibrului si sanatatii mentale.

In calitate de Presedinte al Asociatiei Feuerstein Romania ”Deschide-ti mintea! ”, Otilia Todor, conf. univ. doctor in psihologie, este gazda evenimentului si va deschide conferinta cu prezentarea vorbitorilor. ”Conferinta din acest an este prilejul de a ne conecta la cele mai noi informatii validate stiintific din domeniul in care activam si de a crea noi punti educationale prin solutii concrete. Cum descoperim adevaratul potential al copiilor nostri, cum le antrenam rezilienta si cum ii ajutam sa atinga performanta sunt subiecte care ne preocupa pe toti cei implicati in procesul de educatie, specialisti si parinti deopotriva. Am incercat si in acest an sa aducem in fata publicului nume sonore, cu experiente si studii relevante, care sa ne deschida noi orizonturi de crestere pentru copiii si adolescentii nostri”, a declarat Otilia Todor, Presedintele Asociatiei Feuerstein Romania. 

Printre invitatii speciali ai conferintei se numara dr. psiholog Dragos Iliescu, prof. univ. dr. la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei Universitatea Bucuresti si Directorul Scolii doctorale, Consulul Onorific al Romaniei in Tara Galilor si Psiholog Principal la Consiliul de Sanatate Swansea Bay din Marea Britanie, dr. Nistor Becia, managerul clinic al echipei specializate in comportament de la Consiliul de Sanatate Swansea Bay, dr. Clare Trudgeon, dr. Eugen Avram, prof univ. dr. la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei Bucuresti, dr. Anamaria Cazan, prof. univ. dr. la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Transilvania din Brasov. Lista completa a vorbitorilor, programul conferintei si modalitatea de achizitionare a biletelor de participare (fizic sau online) pot fi gasite pe site-ul asociatiei organizatoare, feuerstein.ro Participarea la eveniment asigura specialistilor din domeniu 15 credite CPR. 



Ce este Metoda Feuerstein? 

Metoda Feuerstein este axata pe imbunatatirea abilitatilor de gandire si rezolvarea problemelor, cunoasterea si intelegerea emotiilor, dezvoltarea flexibilitatii si imbunatatirea abilitatiilor de luare a deciziilor. Metoda este un instrument validat stiintific, cu rezultate demonstrate, utilizat de mai bine de 60 de ani in peste 40 de tari, fiind implementat in scoli, in cadru clinic si in mediul organizational. 

Initiatorul teoriei, Reuven Feuerstein a fost profesor universitar si cercetator in stiinte cognitive si psihologia dezvoltarii, recunoscut si apreciat la nivel international pentru cercetarile sale, ca fiind un pionier in domeniul neuroplasticitatii. El s-a nascut la Botosani dar a profesat in cea mai mare parte a vietii sale in Israel. 

In Romania, Metoda Feuerstein este practicata de 15 ani, timp in care s-au specializat sute de mediatori Feuerstein, in toata tara, mediatori care lucreaza cu adulti, copii si adolescenti pentru a dezvolta pe de o parte, flexibilitatea cerebrala, neuroplasticitatea creierului, operatiile gandirii, vocabularul si functiile executive, atentia si invatarea, iar pe de alta parte contribuie semnificativ la dezvoltarea psiho-emotionala prin formarea de strategii de gestionare a emotiilor, crearea de reguli de comportament social, formarea unor strategii de reglare emotionala, crestere a increderii in sine, determinare si rezilienta. Metoda Feuerstein poate fi aplicata atat pentru copii si adulti tipici, cat si pentru persoane cu dificultati de adaptare emotionala sau de invatare.