CES 2012: Vezi care sunt cele mai anticipate lansari
1/12594
calendar_month 09 Ian 2012, 11:58
Consumer Electronics Shows 2012, de la Las Vegas, cel mai mare eveniment expozitional dedicat tendintelor tehnologice, isi deschide portile pentru public. Incepand de maine, timp de patru zile, iubitorii de tehnologie care au norocul sa fie in Las Vegas pot vedea ce au pregatit marile companii pentru acest an.
Care sunt produsele care vor domina acest an, ce gadgeturi vor cuceri iubitorii de tehnologie si ce servicii se vor impune in perioada urmatoare? HIT.ro face o avanpremiera a show-ului din SUA.
Desi nu putini sunt cei care afirma ca targul Consumer Electronics Show din Las Vegas nu a mai adus, cel putin in ultimii ani, nicio noutate notabila in ceea ce priveste lansarea de produse si servicii, pasionatii de tehnologie si gadgeturi ar putea avea parte de cateva surprize placute la editia din acest an.
1. Peste 50 de noi utrabook-uri asteptate la CES
Se pare ca dominante la CES 2012 vor fi lansarile de tablete PC si ultrobook-uri. De altfel, analistii estimau ca 2012 va fi anul ultrabook-urilor si al impunerii portabilitatii la mai toate nivelurile de consumatori.
Cu alte cuvinte, este posibil ca 2012 sa reprezinte si anul in care Apple pierde suprematia pe aceasta piata unde acum "imparat" este MacBook Air.
Specialistii de pe piata estimau, la sfarsitul anului trecut, ca la CES 2012 vor fi lansate peste 50 de ultrabook-uri!.

2. Tegra 3 si ICS preiau controlul tabletelor
Tabletele PC isi vor consolida si ele in acest an pozitia pe piata odata cu adoptarea sistemului de operare Android 4 Ice cream Sandwich si cu lansarea unor device-uri mult mai subtiri si mai usoare.
O crestere a performantei va fi observata si in categoria tebletelor, iar aceasta informatie este una certa.
Cel mai recent chipset de la Nvidia - Tegra 3 - a fost si el adoptat de multe companii producatoare de tablete PC, asa ca puterea de calcul va creste substantial pe aceste device-uri care vor fi animate de procesoare cu patru nuclee.


3. Televizor de 40 de milimetri grosime de LG
LG este producatorul care va propune noutati vizitatorilor CES pe parte de televiziune, unul dintre domeniile care sunt luate cu asalt de giganti precum Google si Apple.
LG aduce la CES cel putin doua dispozitive pe care probabil ca vi le-ati dori in sufragerie: un televizor OLED cu un ecran cu diagonala de 1,39 de metri si care are o grosime de doar 40 de milimetri; un televizor cu o rezolutie de patru ori mai mare decat cea oferita de aparatele full HD disponibile acum pe piata. Televizorul cu rezolutie de 3840x2160 are un ecran de 85 de inci (2,16 metri).


4. Microsoft ar putea fi cel mai "vizibil" expozant
Spunem acest lucru pentru ca Microsoft va renunta la participarea la CES dupa editia din 2012. Si, fiind ultima data cand gigantul IT se "afiseaza" alaturi de alti mari producatori, ar putea face editia 2012 a CES memorabila pentru fanii companiei.
Potrivit Techradar, Microsoft ar putea (si ar trebui) sa prezinte publicului urmatoarea generatie a consolei sale de jocuri: Xbox 720. Deocamdata, insa, sunt doar speculatii pe aceasta tema, iar majoritatea analistilor afirma ca Microsoft isi va prezenta noua generatie a consolei de jocuri abia in trimestrul trei al acest an.
Dar, macar este sigur ca Microsoft va prezenta cateva date noi despre Windows 8, sistemul de operare multiplatforma al gigantului IT.
5. Nokia ar putea lansa inca un Windows Phone
Este vorba despre Nokia Lumia 900, un smartphone cu un ecran de 4,3 inci si capabilitati 4G LTE pentru retelele din Statele Unite.