hit.ro  »  Stiri  »  Evenimente  »  CES 2012: Prima zi, primele lansari

CES 2012: Prima zi, primele lansari

calendar_month 10 Ian 2012, 12:51
Primele lansari la CES 2012 nu au fost revolutionare, insa au oferit primele indicii despre tendintele pe piata gadgeturilor. Afla care au fost cele mai interesante lansari din prima zi a CES 2012.
Sony, Walkman cu Android
Prima lansare Sony la CES 2012 a fost Walkman Z1000, primul player de muzica ce va rula Android si ar putea deveni un concurent puternic pentru iPod. Cu un ecran de 4,3 inci noul Walkman Sony este mai mare decat iPod Touch sau Samsung Galaxy Player.
Noul dispozitiv ofera utilizatorilor optiunea de a descarca aplicatii din Android Market, dar are si alte functii suplimentare fata de alte playere. Alaturi de suportul pentru DLNA si portul microHDMI, Sony Walkman Z1000 este dotat si cu amplificatorul S-Master MX.
Noul Walkman a fost lansat in toamna anului trecut in Japonia, dar prezenta la CES arata ca Sony este pregatit pentru piata globala, unde ar putea ajunge chiar din primavara lui 2012.

Asus, tableta quad-core + 1
Asus depaseste limitele quad-core prin adaugarea inca unui "ninja core" la noua tableta cu o diagonala de 7 inci, bazata pe tehnologia Nvidia Tegra 3. Tableta, asemanatoare cu Asus Transformer Prime, nu are inca o data de lansare, dar va ajunge pe piata cu sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich.
Al cincilea nucleu va rula in fundal, asigurand o viteza mai mare si o durata de viata mai lunga a bateriei. Tableta nu are inca o data de lansare, dar probabil va fi un concurent puternic pentru produsele Kindle Fire si Nook.


Kodak, camere foto cu integrare Facebook
In pragul falimentului in urma proceselor cu Apple, Kodak a prezentat, la CES 2012, doua camere foto cu integrare Facebook. Easyshare Wireless Camera M750 este o camera cu Wi-Fi, care se poate conecta cu usurinta la dispozitive mobile Apple, Blackberry sau Android. Pozele capturate vor putea fi trimise direct catre imprimanta Kodak All-in-One sau catre contul de Facebook.
A doua camera, Playfull Dual Camera, ofera posibilitatea inregistrarii de filme la 1080p, 60 fps si uploadarea lor directa pe Youtube sau a pozelor pe Facebook.


Xerox, scaner mobil
Cu o greutate mai mica de 640 grame, noul scaner mobil de la Xerox ar putea deveni un gadget popular, mai ales pentru ca poate trimite orice document aproape instant la orice device conectat prin Eye-Fi.
Vandut la un pret de 250 dolari, Xerox Mobile Scaner poate scana documente in format JPEG sau PDF si poate crea si documente PDF multipage daca primeste urmatoarea pagina in mai putin de 5 secunde.


Samsung, camere foto cu Wi-Fi
In timp ce Kodak mizeaza pe Facebook, noile camere foto cu Wi-Fi de la Samsung ofera acces direct la Sky Drive-ul de la Microsoft si la email, dar si Youtube, Picasa si Facebook de pe smartphone.
La un pret de 379 dolari, Samsung WB850F ofera un senzor BSI CMOS de 16 megapixeli, zoom optic 21x, posibilitatea de a filma clipuri la 1080p si chiar un GPS cu POI.
Camerele Samsung DV300F si ST200F ofera acelasi display AMOLED cu diagonala de 3 inci, dar zoom optic mai mic, iar rezolutia pentru captura video este de doar 720p.


 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?