CES 2012: Mobilele cu cip-uri Intel Medfield ajung pe piata in acest an
1/12624
calendar_month 11 Ian 2012, 17:01
Intel incearca pentru a doua oara sa intre pe piata telefoanelor mobile cu un chipset dedicat. Smartphone-urile Lenovo cu cip-uri Intel Medfield, prezentate la CES 2012, ajung pe piata in iunie.
Chipset-ul Intel Medfield (cunoscute acum sub numele Intel Atom Z2460) va fi instalat pe smartphone-uri Motorola si Lenovo ce ruleaza sistemul de operare Android, dar si pe tablet PC-uri. Intel a renuntat, anul trecut, la un proiect prin care ar fi trebuit sa livreze procesoare pentru terminalele mobile ale LG, prototip prezentat la CES 2010.

Lenovo planuieste lansarea unui smartphone cu chipset-ul Intel Medfield in China cel tarziu in luna iulie, in timp ce Motorola va livra primul telefon cu chip Intel Atom Z2460 mai tarziu in acest an.
Prioritatea Intel in dezvoltarea tehnologiei Medfield a fost echilibrul dintre puterea componentelor si durata de viata a bateriei. Compania promite ca telefoanele dotate cu noul chipset vor rezista la opt ore de convorbiri 3G sau sase ore de vizionare de continut video la 1080p.