hit.ro  »  Stiri  »  Evenimente  »  CES 2012: Cele mai mentionate branduri si tehnologii pe retelele sociale

CES 2012: Cele mai mentionate branduri si tehnologii pe retelele sociale

calendar_month 11 Ian 2012, 16:28
Deoarece expunerea la CES 2012 poate fi cruciala pentru orice tehnologie noua, multe companii se bucura de orice comentariu online, pozitiv sau negativ. Afla care sunt cele mai mentionate branduri si tehnologii pe retelele sociale la CES 2012.
Expunerea poate fi cuantificata cu usurinta cu ajutorul retelelor sociale, iar interpretarea ei este usurata de graficele realizate Simply Measured si publicate de Mashable.com.
CES 2012, mai activ pe Twitter ca editia precendenta
Luni, in ziua "zero", inainte de inceperea CES 2012, mentiunile pe Twitter care vizau targul international de produse electronice de la Las Vegas au fost mai multe decat in 2011. Tendinta poate fi explicata cu usurinta prin cresterea popularitatii retelei sociale, abandonate in 2011 de Ashton Kutcher, care a contribuit semnificativ la succesul ei initial. In timpul serii, numarul de tweeturi cu hashtag-ul #CES a crescut la fel ca si anul trecut, insa au existat varfuri insemnate si timpul zilei.

Cele mai importante tendinte
Chiar daca "ultrabook" a devenit cuvantul-cheie dupa inceperea CES 2012, in ziua 0 tehnologia OLED a fost mentionata de cele mai multe ori pe Twitter. Cu peste 650 de mentiuni in reteaua sociala in ziua de luni, tehnologia OLED a fost urmata la distanta de "ultrabooks" si "tablets".
Unul dintre factorii care au facut-o cea mai importanta tendinta a fost lansarea televozorului LG HD cu diagonala de 55 inci, bazat pe tehnologia OLED.


Cele mai mentionate branduri
In ziua de luni, Microsoft a fost liderul pe Twitter, urmat de Samsung si LG. Nokia, Panasonic si Sony au urmat cele mai discutate brand-uri la distanta, iar topul este incheiat de AT&T, al carui nume a fost lansat de noile lansari de smartphone-uri LTE Windows Phone.
Varful de popularitate al Microsoft a coincis cu prezentarea CEO-ului companiei, Steve Ballmer, care a prezentat prioritatile pentru urmatorul an. Sosirea tehnologiei Kinect pe Windows 8 a fost cea mai mare noutate.


Domeniile cele mai citate
Domeniul care a beneficiat de cea mai multa expunere pe Twitter cu hashtag-ul #CES a fost pagina dedicata evenimentului pe site-ul CNET.com. Urmatorul site preferat pentru linkurile trimise pe Twitter a fost Mashable.com.
Facebook, Twitter si Youtube au completat primele cinci locuri ale clasamentului. Lista de site-uri catre care au fost trimise linkuri de pe Twitter cu #CES continua cu alte site-uri de stiri sau de video, cu continut legat de prezentarile de la targul desfasurat la Las Vegas.


Liderii pe Twitter
Microsoft s-a clasat pe primul loc in ziua 0 a CES 2012 cu un procent impresionat de 12% din toate mesajele trimise pe Twitter #CES. Numarul mediu de abonati ai celor care au scris despre Microsoft nu a fost insa cel mai mare.
Mesajele despre Google au masurat doar 2% din totalul celor despre CES trimise luni, insa au ajuns in medie la aproape 24.000 de abonati. Expunerea mesajelor despre Youtube a fost deasemenea mare, dar procentual Samsung si LG au urmat Microsoft in numarul de tweet-uri legate de CES 2012.

 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?