Cea de-a 23-a editie One Night Gallery are loc la MINA, Museum of Immersive New Art
3/35281
calendar_month 26 Sep 2023, 11:53


One Night Gallery, prima galerie de new media art din Romania care imbina arta si tehnologia intr-un nou concept de expozitie ad-hoc, prezinta, pe 30 septembrie si 1 octombrie, cea de-a 23-a editie – One Night Gallery Love Nimurad – la MINA, Museum of Immersive New Art.

Artistul expus in cadrul acestei noi editii este Alex Nimurad, ilustrator, designer si art director, absolvent de arhitectura si arte. Lucrarile sale sunt o dovada a pasiunii sale pentru mitologie, arta clasica si design contemporan. Stilul sau imbina perfect aceste influente diverse cu elemente minimaliste, rezultand un limbaj vizual cu adevarat unic si dinamic.

Expozitia va prezenta 21 de lucrari de arta, transpuse in AR, VR, show imersiv prin video-mapping si instalatii interactive.Datorita spatiului in care are loc, aceasta editie One Night Gallery prezinta un spectacol audio-vizual, imersiv, cu proiectii 360 de grade. Participantii vor pasi in universul ilustratiilor lui Nimurad, proiectate pe toata suprafata salii de catre Noetic Studio, cu coloana sonora realizata de Andrei Stefanovici. 

Evenimentul consta si intr-o expozitie cu 21 de lucrari de arta in care explorarile vizuale ale artistului Alex Nimurad, precum seria Sfertul academic, Heavenly Gods, Goddesses, The Moon Tarot Cards, Mermaids, Animal Movement, Chimeras si Geometric Animals, sunt completate in mediu digital de artistii Astro Wizard aka Andrei Paun & Dan Pecete si Visceral.

Spectacolul prezinta si o experienta AR cu 4 ilustratii animate de catre artistul 3D Dan Pecete transformate in lucrari de realitate augmentata de catre Astro Wizard aka Andrei Paun.

In experienta VR, ilustratiile lui Nimurad sunt transpuse de Astro Wizard in elemente 3D si aranjate intr-un univers ce va fi explorat de participanti. 

Personajele Mermaids create de Nimurad vor face parte dintr-o instalatie arhitecturala si evidentiata prin proiectii create de Visceral. Artistul video este, de asemenea, responsabil pentru proiectiile Animal Movement care incep calatoria vizitatorilor la intrare in muzeu. 

Lucrari fizice din portofoliul artistului, precum si imprimeuri, bijuterii si autocolante se vor regasi si in cadrul gift shop-ului MINA.

Expozitia are loc atat sambata, cat si duminica aceasta, 30 septembrie si 1 octombrie, incepand cu ora 20.00, iar accesul se face pe baza de bilete. Acestea se gasesc pe site-ul minamuseum.com