hit.ro  »  Stiri  »  Evenimente  »  Ce sa faci in weekend, in Bucuresti

Ce sa faci in weekend, in Bucuresti

calendar_month 19 Sep 2023, 15:05


Indiferent de anotimp, de stilul tau si de modul in care preferi sa-ti petreci timpul liber, in Bucuresti poti sa-ti faci weekendurile interesante, pentru ca dincolo de aglomeratie, de traficul intens si zgomot, orasul iti ofera si nenumarate oportunitati de relaxare si distractie.

Iată cum îți poți petrece un weekend în București:

În aer liber

Dacă vrei să profiți la maximum de puținele zile cu vreme caldă care au mai rămas din acest an, cea mai bună idee este să-ți petreci zilele libere în aer liber. Iar Bucureștiul are multe locuri cool pentru asta. Parcurile Herăstrău și Cișmigiu sunt două oaze verzi situate chiar în inima orașului, unde poți să te plimbi și să respiri aer curat o zi întreagă. Dacă te prinde ora mesei într-unul dintre aceste locuri e foarte bine, pentru că ai restaurante unde poți să mănânci sau tonete de unde îți poți lua o gustare. Poți, de asemenea, să mergi la Grădina Botanică sau să te plimbi în centrul vechi al orașului ori în nenumărate zone cu clădiri istorice. Vei descoperi și o altă față a Bucureștiului și te vei îndrăgosti de el.

Teatre și cinema

După ce ți-ai petrecut o zi întreagă în aer liber, seara poți să mergi la teatru sau la cinema. Bucureștiul e plin de ele și cu siguranță că vei găsi o piesă de teatru sau un film care să te captiveze. Pe Zile și Nopți vei găsi programul teatrelor, astfel că îți poți face din timp un program pentru un weekend anume. Cât despre cinemauri, pe cele mai moderne le vei descoperi în malluri și să combini distracția cu o sesiune de shopping.

Cluburi și restaurante

Bucureștiul are o viață de noapte intensă, iar acest lucru este deja cunoscut și în afara granițelor țării. Sunt mulți străini care vin în weekenduri în Capitală cu scopul de a-și petrece nopți de distracție în cluburi. Cele mai multe sunt concentrate în Centrul Vechi sau în zona Herăstrău, însă tot orașul este împânzit de ele și găsești locuri în care poți să te distrezi și cu un buget mai redus. Cât despre restaurante, vei descoperi că, pe lângă cele celebre, cunoscute de toată lumea, în București există și nenumărate locuri foarte interesante, unde poți experimenta bucătării internaționale sau în care să te bucuri de muzică live și chiar să dansezi.

Muzee

Cele mai cunoscute și mai captivante sunt, într-adevăr, Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și Muzeul Satului. Sunt aproape unul de celălalt și le poți bifa în aceeași zi. Primul este captivant și interesant, amenajat modern, în timp ce al doilea îți oferă posibilitatea de a-ți petrece câteva ore bune în aer curat, departe de zgomotul orașului. Și tot în apropiere se află și Muzeul Țăranului Român, unde poți să afli lucruri inedite despre începuturile poporului nostru. Însă poți opta și pentru locuri mai cool, cum ar fi Muzeul Simțurilor.Parcuri de distracție

Aproape fiecare parc din București are și o zonă de distracție, spații destinate în special copiilor. Dar și adulții își pot găsi activități. Spre exemplu, în parcul Tineretului ai un skatepark, care este locul perfect pentru cei pasionați de skate, role, trotinete și biciclete. De asemenea, în pădurea Băneasa se află Paintball AS, cu un teren amenajat spectaculos pentru cei care îndrăgesc această activitate. Iar în imediata apropiere a Capitalei vei descoperi mai multe parcuri tematice și de aventură, cum ar fi Water Park Otopeni, Divertiland Water Park, Therme sau Edenland.

sursa foto: pixabay.com

 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?