hit.ro  »  Stiri  »  Evenimente  »  Aplicatii Microsoft cu procesoare Quad-Core AMD Opteron

Aplicatii Microsoft cu procesoare Quad-Core AMD Opteron

calendar_month 06 Nov 2007, 18:40
AMD a anuntat astazi prezentarea de platforme bazate pe procesoarele Quad-Core AMD Opteron, incluzand elemente concepute pentru a sprijini dezvoltatorii de aplicatii Microsoft Windows sa-si optimizeze produsele cu ajutorul instrumenteleor introduse in viitoarele produse software ale Microsoft Corp. Demonstratia va avea loc la conferinta din Barcelona, Spania si va prezenta integrarea dintre Microsoft Visual Studio 2008 si procesoarele Quad-Core AMD Opteron.

Colaborarea continua de pe parcursul dezvoltarii produselor asigura realizarea de coduri optimizate pentru procesoarele Quad-Core AMD Opteron cu ajutorul instrumentelor continute de Visual Studio 2008. Colaborarea hardware/software este conceputa astfel incat dezvoltatorii de aplicatii sa se bucure de o selectie a instructiunilor imbunatatita, alocare optimizata a registrilor si performanta superioara pe 128 biti.

”Pachetul Microsoft Visual Studio reprezinta piatra de temelie a suitelor de instrumente de dezvoltare a aplicatiilor pentru Windows si este utilizat frecvent de catre comunitatea dezvoltatorilor Windows. De aceea integrarea Visual Studio fata de procesoarele AMD este atat de importanta pentru noi – ea ofera clientilor nostri un mediu foarte productiv de conectivitatea intre hardware si software,” a declarat Earl Stahl, vicepresedinte Software Development – AMD. ”Colaborarea hardware/software este vitala pentru intreaga platforma Microsoft Application, motiv pentru care ne asiguram ca si Microsft Windows Server 2008 si Microsoft SQL Server 2008 sunt optimizate pentru procesoarele Quad-Core AMD Opteron.”

Inginerii de la AMD si Microsoft au lucrat cot la cot pentru a asigura imbunatatirea generarii de coduri Visual C++ prin procesoarele Quad-Core AMD Opteron. Alte avantaje ale integrarii includ functiile SSE4 si ABM (Advanced Bit Manipulation) incluse in Visual Studio 2008 si optimizarea generarii de coduri cu procesoarele Quad-Core AMD Opteron.

Am lucrat impreuna pentru a stabili comunicarea software si hardware intre Visual Studio 2008 si Quad-Core AMD Opteron,” a declarat S. Somasegar, vicepresedinte corporativ Developer Division – Microsoft Corporation. ”Aceasta combinatie hardware/software ofera producatorilor de aplicatii software instrumentele necesare pentru a lucra mai eficient in vederea satisfacerii cerintelor actuale ale comunitatilor globale ai utilizatorilor de calculatoare.”

În cadrul conferintei TechEd Developers, AMD va gazdui doua sesiuni de prezentare prin care vor oferi dezvoltatorilor indicatii asupra imbunatatirii performantelor x86 si x64 prin cod nativ folosind Visual Studio 2008 precum si cele mai bune metode de utilizare eficienta a procesarii multi-core. Vizitatorii TechEd pot vizita AMD la standul #A-1. Pentru sfaturi de programare, mostre de cod si descarcari de biblioteci sau instrumente de dezvoltare, vizitati http://developer.amd.com.

Sursa: AMD
 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?