ANAT organizeaza, la Bucuresti, Seminarul Asociatiei Fondurilor Europene de Garantare pentru Calatorii si Turism (EGFATT)
3/36894
calendar_month 11 Iun 2024, 14:10


Miercuri, 12 iunie, Bucuresti va fi gazda unui seminar al Asociatiei Fondurilor Europene de Garantare pentru Calatorii si Turism (EGFATT) la care, alaturi de specialistii acestei organizatii, va lua parte o delegatie a ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului condusa de dl. ministru Radu Oprea, o delegatie a Consiliului National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România (CNIPMMR) condusa de dl. Presedinte Florin Jianu, care este si presedinte al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) precum si reprezentanti ai mediului de afaceri din turism si HORECA.

Seminarul, organizat de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT),  va aborda teme de interes pentru actorii din industrie, cu accent pe necesitatea crearii Fondului de garantare pentru biletele de avion, respectiv a Fondului de Garantare pentru pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, esentiale pentru o mai buna protectie a calatorilor si pentru dezvoltarea durabila a turismului în România.

”ANAT doreste sa finalizeze, în acest an, Fondul de Garantare pentru agentiile de turism precum si Fondul de garantare a biletelor de avion. Ca atare, aceasta întâlnire este extrem de importanta. Avem nevoie de aceste fonduri, care se vor adauga la pachetul turistic, pentru despagubirea turistilor, respectiv a pasagerilor, în caz de nevoie. Cele doua fonduri ar urma sa fie administrate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM)”, declara Alin Burcea, presedintele ANAT (foto).
 
EGFATT are ca membri asociatiile omolage din Belgia/Luxemburg, Elvetia, Regatul Unit, Franta, Irlanda, Olanda, Norvegia si Germania. Liderii EGFATT vor prezenta catre ANAT si catre reprezentantii autoritatilor modul de înfiintare, organizare, finantare si functionare a unui Fond de garantare în turism.

EGFATT a fost formata în 2011 la initiativa a 3 organizatii pentru protectia financiara a calatorilor si include membri din Belgia/Luxemburg, Franta, Germania, Tarile de Jos, Irlanda, Elvetia si Norvegia. CAA (Marea Britanie) este un membru asociat. ”Scopul nostru comun este sa protejam calatorul împotriva insolventei financiare a operatorilor de pachete si sa împartasim cele mai bune practici si experiente”, declara Mark De Vriendt, presedintele EGFATT.
 Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?