UCIMR anunta inceperea proiectului "Weekend Junction Bucharest"
3/35397
calendar_month 24 Oct 2023, 16:25


Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania (UCIMR) anunta inceperea proiectului „Weekend Junction Bucharest”, un eveniment muzical de elita ce isi propune sa evidentieze numitorul comun dintre artisti si public printr-o experienta sonora de neuitat. Pe parcursul weekend-ului 27-29 octombrie, Bucurestiul va fi animat de ritmurile muzicii culte contemporane si jazz.

Weekend Junction Bucharest este un proiect cofinantat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB, in cadrul proiectului „Bucuresti acasa” 2023. Pentru informatii detaliate despre programul de finantare al Primariei Municipiului Bucuresti, prin ARCUB, puteti accesa www.arcub.ro.

Conceput ca o celebrare a muzicii si culturii, „Weekend Junction Bucharest” va transforma capitala intr-un pol al artei. Proiectul are la baza o viziune ambitioasa: aceea de a aduce muzica culta contemporana si artistii independenti din spatiul bucurestean mai aproape de inimile publicului local. Timp de trei zile de calatorie, punctul de convergenta va fi tema Bucurestiului ca spatiu in care protagonistii impart emotia artei, fie ca se afla pe scena ori in scaunul de spectator. Astfel, muzica va rasuna in locatii centrale si periferice, oferindu-le celor prezenti sansa de a se bucura de 3 concerte-eveniment interactive.

 „Dupa ce in aceasta vara am organizat in tara festivaluri internationale precum Festivalul ICon Arts Transilvania din judetul Sibiu, Jazz Cave Festival in Pestera Ialomitei din Muncii Bucegi, si Jazz Bastion – Globetrotter din Brasov, a venit randul capitalei sa fie gazda unor evenimente muzicale deosebite. Evenimentele Weekend Junction Bucharest sunt gandite ca o inedita calatorie culturala prin capitala: intr-un muzeu unic in tara si foarte rar in lume - dedicat hartilor si cartii vechi, intr-un mall, si intr-un studio de spectacol al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. Invitam asadar publicul sa se alature acestei sarbatori a muzicii pline de diversitate si sa descopere impreuna cu noi magia sonora si versatilitatea muzicala a capitalei.” - Sebastian Gheorghiu, Manager cultural si membru in Consiliul Director UCIMR

Programul

Jazz cu inspiratia unei carti rare, un concert-atelier de percutie si o conferinta-spectacol se vor intersecta pe harta capitalei, prilejuind o calatorie culturala cu experiente artistice inedite.

Andrei Petrache Trio

Vineri, 27 octombrie, Andrei Petrache Trio va sustine un concert de jazz la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, inspirat de arhitectura si evolutia urbana a capitalei, plecand de la planurile Bucurestiului din colectia muzeului. Evenimentul promite o imersiune in istoria orasului, ilustrata muzical, din care nu va lipsi perspectiva comunitatilor care si-au declarat apartenenta la spatiul efervescent si eclectic al capitalei.

Enescu Percussion Group

Sambata, 28 octombrie, Enescu Percussion Group, condus de marimbafonista Irina Radulescu, impreuna cu elevi ai Colegiului National de Muzica George Enescu din Bucuresti, vor sustine un concert-atelier de percutie la Colosseum Mall. Pe parcursul programului muzical-educativ in spatiul special amenajat, spectatorii, copii si adulti, vor putea participa la un atelier de auditie activa in cadrul caruia se vor familiariza cu bogatia acestei familii de instrumente, vor asculta piese din repertoriul clasic, traditional si modern si vor invata chiar cateva ritmuri pe care le vor interpreta alaturi de muzicienii profesionisti.Round Table Bucuresti

Duminica, 29 octombrie, va avea loc o editie speciala a conferintei-spectacol „Round Table Bucuresti”, moderata de muzicologul Valentina Sandu-Dediu, in Studioul de Opera si Multimedia al Universitatii de Muzica Bucuresti. Pe formatul deja consacrat al dialogurilor cu miez completate cu intermezzo-uri artistice live, invitatii Valentinei Sandu-Dediu – artisti independenti din domeniul muzicii, al teatrului si al coregrafiei – isi vor impartasi ideile proiectelor recente si vor relata viata lor profesionala in Bucurestiul de astazi, in contextul post-pandemic si geopolitic actual. Invitatii, Ana Maria Galea (cantareata si actrita), Andrei Petrache (compozitor si pianist de muzica culta contemporana si de jazz) si Cristina Lilienfeld (coregrafa si dansatoare) vor reliefa perspective personale asupra orasului – ca spatiu familiar, de comunitate, dar si ca mediu de evolutie profesionala. Evenimentul cu public, transmis in direct prin live-streaming pe platforma de YouTube Enjoytv Romania, se va incheia cu o sesiune de intrebari si raspunsuri din partea spectatorilor.
Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?