hit.ro  »  Stiri  »  Cultura  »  Trei kilometri pana la capatul lumii, in regia lui Emanuel Parvu, va avea premiera mondiala in Competitia Oficiala la Cannes 2024

Trei kilometri pana la capatul lumii, in regia lui Emanuel Parvu, va avea premiera mondiala in Competitia Oficiala la Cannes 2024

calendar_month 23 Apr 2024, 11:40


Trei kilometri pana la capatul lumii,  in regia lui Emanuel Parvu, a fost selectat in Competitia Oficiala a celei de-a 77-a editii a Festivalului International de Film de la Cannes care va avea loc intre 14 si 25 mai. 

Sinopsis:
Adi este un adolescent de 17 ani, dintr-un sat din Delta Dunarii, care, prin eforturile parintilor sai, invata la Tulcea. Venit acasa in vacanta de vara, Adi se simte bine alaturi de familia sa si de prietena lui cea mai buna, Ilinca. Atunci cand familia este confruntata violent cu un adevar pe care nu il pot nici intelege, nici accepta, dragostea neconditionata pe care Adi ar trebui sa o primeasca de la parintii sai dispare brusc, iar lui Adi ii ramane o singura solutie.

Regizor:
„Competitia Oficiala la Cannes este ceva ce, ca regizor, probabil visezi toata viata, locul in care iti doresti sa iti fie vazute filmele, unde doresti sa fii. Sunt atat de multe "carari" pe care, la un moment dat, o poti lua – de la ideea filmului la scenariu, de la locatii la filmarea propriu-zisa, de la actorie la montaj, incat nici nu mai stii exact de unde s-a legat. Sigur de la Dumnezeu. Un mare multumesc tuturor celor implicati, am facut impreuna o echipa minunata si iata si prima noastra (mare) recunoastere.” a spus Emanuel Parvu.

Producator:
„Anul trecut, in septembrie, filmam in Delta, la Sfantu Gheorghe. Astazi, primim aceasta veste cu o enorma bucurie, veste pe care o impartim cu fiecare din cei care care ne-au stat alaturi in munca la acest film. Cred ca nu ne-am fi putut dori o premiera mondiala pentru filmul nostru, alta decat la Festivalul de la Cannes, iar sa stim ca munca noastra va fi in Competitia Oficiala in compania unor filme de Coppola, Cronenberg sau Lanthimos este ca un premiu in plus. Va fi cu siguranta o experienta extraordinara la Cannes, insa suntem cu gandul si la momentul in care publicul din Romania va vedea acest film pe marile ecrane, probabil toamna aceasta.” a adaugat Miruna Berescu.

Filmul produs de Miruna Berescu, prin casa de productie FAMart, ii are in rolurile principale pe Bogdan Dumitrache (Pororoca, Sieranevada, Pozitia Copilului), Laura Vasiliu (4 luni, 3 saptamani si 2 zile), Ciprian Chiujdea (aflat la debut in lungmetraj), Ingrid Micu-Berescu (Aniversarea, Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor), Valeriu Andriuta (Miracol, Dupa Dealuri).

Este cel de al treilea lungmetraj semnat de Emanuel Parvu, dupa debutul Meda sau Partea nu prea fericita a lucrurilor care a primit 2 premii la Festivalul de Film de la Sarajevo in 2018, pentru cel ma bun regizor si cel mai bun actor principal (Serban Pavlu) si lungmetrajul Marocco, selectat la Festivalul de la San Sebastian 2021.

Trei kilometri pana la capatul lumii este regizat de Emanuel Parvu dupa un scenariu semnat de Emanuel Parvu si Miruna Berescu, imaginea filmului este semnata de Silviu Stavila (Marocco, Marfa si Banii, Niki Ardelean - colonel in rezerva), montajul de Mircea Olteanu (R.M.N., Bacalaureat, Ilegitim), iar scenografia si costumele de Bogdan Ionescu (Metronom, Dincolo de calea ferata). 

Din distributie mai fac parte actorii: Adrian Titieni (Familiar, Bacalaureat, Tata muta muntii), Richard Bovnoczki (Balaur, Aurora), Alina Berzunteanu (Metronom, Q.E.D.), Vlad Brumaru (Marocco, Hackerville) si Radu Gabriel (5 minute, Meda sau partea nu prea fericita a lucrurilor). 

Filmul este produs de Asociatia FAMart cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si este finantat de Publicis Groupe Media Bucharest, MMS Communications Romania, OTP Bank Romania, Conceptual Lab by Theo Nissim. Post-productia a fost asigurata de Chainsaw Europe Studio. Mai multe informatii despre film dar si despre experienta echipei la Cannes vor fi postate pe paginile de Facebook: https://www.facebook.com/treikilometri si Instagram: https://www.instagram.com/treikilometri ale filmului. 

 

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?