Spectacolul imersiv "Lumea Subacvatica" la Iasi, din 13 iunie
3/36872
calendar_month 06 Iun 2024, 12:41


Spectacolul imersiv „Lumea Subacvatica” va fi adus in premiera la Iasi pe 13 iunie, in cadrul MINA Pop Up, editia itineranta a muzeului imersiv al noilor arte, MINA. Acest spectacol, prezentat de Kaufland Romania, este dedicat copiilor si isi propune sa ofere celor mici o calatorie fascinanta prin apele din tara, Delta Dunarii si Marea Neagra, dar si in adancurile Oceanului, unde pot descoperi comunitatea de animale si importanta apei ca sursa a vietii pe pamant. Expozitia se axeaza pe educatie si sustenabilitate, ridicand problema pastrarii unui mediu mai curat.

Spatiul MINA Pop Up este un cort de 450 mp, cu proiectii 360, organizat impreuna cu Palas Campus Iasi pe strada Iancu Bacalu, la 10 minute distanta de Palatul Culturii. MINA Pop Up va avea loc la Iasi intre 13 iunie si 28 iulie, perioada in care vor fi prezentate mai multe spectacole imersive si instalatii interactive.

„Lumea Subacvatica – O calatorie imersiva a apei” este o incursiune educationala in biodiversitatea apei, marcata de constientizarea modului in care putem contribui la o lume mai curata si la protejarea speciilor. Aceasta prezentare digitala va fi insotita de un ghid audio care ofera copiilor oportunitatea de a invata despre rezervatia Deltei Dunarii, speciile de plante si pesti din Marea Neagra, dar si despre misterele Oceanului. Show-ul va fi disponibil pana pe 28 iulie.

In aceeasi perioada, intre 13 iunie si 28 iulie, vizitatorii MINA Pop Up Iasi vor putea admira si expozitia „Constelatii Interioare”. Acest spectacol imersiv prezinta ilustratiile lui Alex Nimurad (ilustrator, designer, art director si protagonist al celei de-a 23-a editie One Night Gallery), animate de studioul Noetic si acompaniate de coloana sonora realizata de Stefan Andrei Stefanovici. Expozitia cuprinde 21 de lucrari de arta ce reflecta pasiunea lui Nimurad pentru mitologie, arta clasica si design contemporan. Stilul sau imbina aceste influente diverse cu elemente minimaliste, creand un limbaj vizual unic si dinamic.

In plus, in aceeasi perioada, vizitatorii vor avea ocazia sa admire si renumita expozitie imersiva „Van Gogh”. Acest spectacol a fost deja apreciat de un public numeros la Bucuresti si include peste 80 de opere create de Van Gogh, intre care picturi, desene si schite. Printre operele ce vor putea fi admirate se numara renumitele „Noapte instelata”, „Autoportret”, „Lan de grau cu corbi”, „Irisi” si „Mancatorii de cartofi”, precum si lucrari din perioada de creatie timpurie. Expozitia ofera o incursiune captivanta in universul artistic al lui Van Gogh, combinand proiectiile spectaculoase cu o coloana sonora impresionanta.

Biletele pentru spectacolele MINA si MINA Pop-Up sunt disponibile pentru achizitionare pe site-ul oficial al muzeului, la sectiunea bilete, iar pentru mai multe informatii si detalii despre program, va invitam sa ne vizitati pe www.minamuseum.com/minapopup/.