Spectacolul imersiv "Dinozaurii - O calatorie imersiva in lumea preistorica" poate fi vazut la Mina Museum
3/36651
calendar_month 13 Mai 2024, 11:34


MINA, muzeul de arta imersiva din Romania, lanseaza pe 16 Mai un nou spectacol educational: „Dinozaurii - O calatorie imersiva in Lumea Preistorica". Show-ul reprezinta o incursiune in universul preistoric, ce cuprinde intreaga perioada mezozoica, Triasic, Jurasic si Cretacic, in care protagonistii sunt proiectati intr-un mod impresionant, pe o suprafata de 400  metri patrati, cu proiectii 360, oferind astfel publicului o experienta completa si captivanta, in habitatul de acum sute de milioane de ani. 

Spectacolul este impartit in 4 capitole: „Trezirea”, „Explozia Vietii, „Adancurile Apelor” si „Regatul Preistoric” si prezinta peste 30 de specii de dinozauri si reptile marine diferite, de la Ihtiozaur, plesiosaurii si mozozauri, la bine cunoscutii T-rex, Triceratops, Diplodocus si Stegozaur si dinozaurii aviari, Pterodactil, Quetzalcoatlus si Arheopterix. De asemenea, naratiunea prezinta dinozaurii si in rolul de parinti, aducand in scena momentul eclozarii unui pui, joaca acestora si tandretea din cadrul unei familii.

Aceasta este prima productie proprie pe care MINA o lanseaza intr-un nou spatiu media, „New Media Space”, realizat de o echipa ampla, formata din mai multe studiouri si specialisti independenti, care au lucrat la acest proiect extrem de complex din punct de vedere al animatiilor dinozaurilor, dar si al imaginilor realiste. Sub indrumarea talentatei scenariste Anca Manolache de la VANA Studio, experienta vizuala a fost adusa la viata de catre Michael Mircea, Noetic Studio, impreuna cu Valentin Mladin si XD, care au creat grafica 3D si mediile virtuale de exceptie. Animarea si riggingul personajelor principale au fost realizate cu maiestrie de catre Alex Doiciu de la Emitter Studio, in timp ce Adrian Neacsu s-a ocupat de animarea si riggingul altor personaje. Productia muzicala a fost asigurata de producatorii muzicali: Andrei Stefanovici, compozitia muzicala, iar efectele sonore si montajul au fost realizate de Stefan Damian. Informatiile educationale ce sustin partea vizuala,  disponibile in romana si engleza, sunt realizate de naratoarea Camelia Chenciu. Colaborarea lor a adus in scena un spectacol pus in valoare prin proiectii ce vor avea loc atat pe tavan si podea, cat si pe peretii cu o inaltime de 5.5 metri.

„Dinozaurii - O calatorie imersiva  in lumea preistorica" invita audienta intr-o calatorie prin timp, incepand cu trezirea misterioasa a lumii preistorice, marcata de sunete ancestrale si imagini care dezvaluie diversitatea si frumusetea acestui univers stravechi. Spectatorii sunt martorii unor momente critice, cum ar fi migratia dinozaurilor, urmata de explozia de viata in urma careia se dezvolta creaturi fascinante si peisaje incredibile. In mijlocul acestor aventuri preistorice, vizitatorii sunt purtati in adancurile oceanului preistoric, unde descopera lumea misterioasa a creaturilor marine din acea epoca indepartata. Fiecare moment este conectat printr-o tranzitie fluida, inclusiv intalnirea cu plantele si florile stravechi ce coloreaza aceasta calatorie. 

„Cu acest spectacol ne propunem nu doar sa distram, ci si sa educam, oferind tuturor categoriilor de varsta, de la cei mai mici pana la cei mai in varsta, oportunitatea de a invata despre istoria Pamantului si despre fascinantul univers al dinozaurilor. Prin interactiunea directa si participarea activa, dorim sa inspiram curiozitatea si sa stimulam imaginatia copiilor, intr-o calatorie plina de informatii noi. Accesibil familiilor si grupurilor organizate, acest spectacol este conceput pentru a aduce impreuna comunitatile intr-o experienta memorabila si educativa in ceea ce priveste notiuni de paleontologie si stiintele naturii”, spun fondatorii MINA. In plus fata de spectacolul imersiv, MINA dezvaluie si o colectie speciala de tricouri cu realitate augmentata. Prin intermediul retelei de socializare Instagram, purtatorii acestor tricouri vor putea sa scaneze articolele vestimentare si sa asiste la o experienta audio vizuala fascinanta: dinozaurii prind viata in fata ochilor lor. MINA a selectat patru specii de dinozauri pentru aceasta aventura neobisnuita: Triceratops, Brachiosaurus, Quetzalcoatlus si Tyrannosaurus Rex.

Cu aceasta noua productie, MINA continua sa redefineasca conceptul de arta si edutainment imersiv si sa ofere publicului sau experiente unice si memorabile. Durata spectacolului este de 23 de minute, iar pretul unui bilet este de 30 de lei pentru o persoana si 25 de lei pentru grupuri. Pentru mai multe informatii si pentru achizitionarea biletelor, va rugam sa vizitati site-ul oficial al muzeului.