Saptamana Mare - Holy Week, in regia lui Andrei Cohn, va avea premiera mondiala la Berlinale
3/35940
calendar_month 18 Ian 2024, 16:20


Cel mai nou film semnat de Andrei Cohn, Saptamana Mare | Holy Week, va avea premiera mondiala in sectiunea Forum a Festivalului International de Film de la Berlin. Aflat la cea de-a 74-a editie, festivalul se va desfasura anul acesta intre 15-25 februarie.

Saptamana Mare este produs de Mandragora si distribuit in Romania de Iadasarecasa. Lansarea in cinematografele din tara fiind programata pentru acest an. Prima proiectie de la Berlinale va avea loc pe 17 februarie. 

Filmul este cel de-al treilea lungmetraj al regizorului, cunoscut deja publicului pentru: Acasa la tata, lansat in 2015 si Arest in 2019.

Actiunea filmului se petrece in saptamana Mare, undeva pe la 1900, in Romania. Relatia tensionata dintre carciumarul evreu Leiba si Gheorghe, servitorul sau, ajunge la un punct culminant care aduce despartirea lor. Mandru si violent, Gheorghe ii promite lui Leiba razbunare in noaptea de Pasti. Amenintarea lui Gheorghe, in mediul antisemit al satului romanesc de la inceputul secolului al XX-lea, il tulbura pe Leiba. Derapajul lui psihologic il transforma din victima in agresor.

Din distributie fac parte actorii Doru Nicolae Bem, Nicoleta Lefter, Ciprian Chiriches, Ana Ciontea, Dinu Gheorghe Mario, Iulian Postelnicu, Cristina Flutur. 

Saptamana Mare este o productie Mandragora (Romania) in coproductie cu BORD CADRE FILMS (Elvetia). Filmul este distribuit in Romania de Iadasarecasa.

Scenariul filmului este semnat de Andrei Cohn, imaginea de Andrei Butica iar producatorii filmului sunt Anca Puiu, Dan Wechsler. Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?