Prima editie NORDIX Festival va avea loc intre 23-26 mai la Bucuresti
3/36390
calendar_month 28 Mar 2024, 13:30


In perioada 23-26 mai, bucurestenii sunt asteptati sa experimenteze cultura si stilul de viata al Tarilor Nordice, intr-o formula condensata, intr-un nou festival, ce imbina proiectii de film, cluburi de lectura pentru toate varstele, dezbateri, expozitii si evenimente speciale.

Aflat la prima editie, NORDIX Festival – Enchanting Aurora, A Nordic Cultural Expedition  propune publicului o experienta culturala caleidoscopica, aducand lalolalta in lumina reflectoarelor bucurestene cinematografia nordica, deseori apreciata si premiata la cele mai importante festivaluri de film, literatura pentru toate varstele unde, din nou, nume importante s-au impus la nivel mondial, dar si sistemele si mecanismele sociale care s-au  evidentiat ca adevarate pionierate in domeniile abordate. 

Festivalul isi doreste, totodata, sa faciliteze dialogul si schimbul de experienta intre Tarile Nordice si Romania, printr-o serie de dezbateri care vor pune in discutie teme precum: educatia, incluziunea, inovatia, conservarea patrimoniului cultural si tranzitia verde.

„Proiectul urmareste cresterea gradului de vizibilitate si apreciere a culturii nordice in randul publicului, incurajand intelegerea interculturala, promovand creativitatea si inovatia si stimuland publicul sa aprofundeze diversele fatete ale culturii nordice,” afirma E. S. Dna. Siri Barry, Ambasadorul Norvegiei, tara coordonatoare a proiectului.

Filmele (inclusiv pentru copii) vor rula la Cinema Elvire Popesco si Cinema Union. O serie de locatii neconventionale vor gazdui celelalte evenimente.

NORDIX Festival - Enchanting Aurora, A Nordic Cultural Expedition este o initiava a Ambasadei Danemarcei, Finlandei, Norvegiei si Suediei in Romania, precum si a Consulatului Islandei in Bucuresti. Proiectul este organizat cu sprijinul Asociatiei Enkidu si beneficiaza de finantare din partea Nordic Council of Ministers.Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?