Pictorul Valentin Ionescu propune un proiect inedit: Pictura si antreprenoriat
3/36575
calendar_month 26 Apr 2024, 17:34

► Vernisajul expozitiei a avut loc pe 25 aprilie, la Palatul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si a fost organizat in parteneriat cu revista ”Club Antreprenor”

”Pictura si antreprenoriat” este cea mai recenta expozitie a cunoscutului artist plastic Valentin Ionescu.

Evenimentul imbina ideea de a crea, ideea de a promova artele plastice, cu ideea de antreprenoriat. Vernisajul expozitiei a avut loc pe 25 aprilie, la Palatul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (Str. Ion Ghica nr. 4), la Sala Miron Vlasto (etajul 3) si a fost organizat in parteneriat cu revista ”Club Antreprenor”. ”Cunosc antreprenori care picteaza, dar si pictori care sunt antreprenori. Arta reprezinta creatie, dar impulsioneaza uneori si initiativele. Multi dintre artistii talentati din Romania se plang de faptul ca sunt ignorati si marginalizati, in ultima vreme. Foarte multi dintre cei cu studii in acest domeniu nu mai au unde sa-si expuna operele, in timp ce spatiile care alta data le erau destinate sunt ocupate de oameni fara studii de arta si fara un talent deosebit. Desi am intampinat multe si de neinteles  piedici din partea multor persoane neabilitate, am decis sa lupt pentru promovarea si sustinerea  tinerelor noastre talente si, in general, pentru sustinerea artistilor plastici romani. Sper ca aceasta expozitie-eveniment sa deschida ochii mai multor oameni in privinta a ceea ce inseamna arta cu adevarat”, subliniaza pictorul Valentin Ionescu.

Alaturi de artistul plastic Valentin Ionescu a fost prezent artistul fotograf Mihai Mitrea, care a imortalizat momentele frumoase ale acestui eveniment.

Pictorul Valentin Ionescu s-a nascut pe 4 octombrie 1967, in Bucuresti. La baza este grafician pe calculator, dar si profesor de desen, artist plastic, organizator de evenimente Science Fiction. Este implicat in fandomul de Science Fiction, fiind, inca de la sfarsitul anilor 80, membru fondator si coordonator al cenaclului bucurestean de SF Signum.De-a lungul celor aproape 30 de ani de cariera, a publicat atat grafica, cat si proza, in Colectia de Povestiri SF „Anticipatia”, Curierul National, Jurnalul SF, String si Helion.

A obtinut mai multe premii si distinctii, precum Premiul I pentru structuri plastice-sticla – RomCon  1991 (conferinta nationala anuala de SF); Premiul special ex-aequo pentru structuri plastice Helion 1992 (Timisoara), iar in 1995 a fost nominalizat pentru premiul european (Eurocon) acordat ca artist plastic. De asemenea, a mai obtinut Diploma de grafica si creatie artistica - premiul special "Zilele Helion" 1994 (Timisoara) si premiul I pentru grafica – Zilele "Victor Papilian" Cluj 1995.Valentin Ionescu este membru fondator al Uniunii Artistilor si Scriitorilor de SF, precum si membru al Academiei de Arta  - sectia decorare pictura murala. Este mentionat in Cartea de Aur a promotorilor si creatorilor de SF, publicatie editata de ed. Nemira in 1999.

A sustinut expozitii de grup si personale la Bucuresti, Craiova, Iasi, Cernavoda, Freudenstadt - Germania, Bratislava - Slovacia, Linz - Austria.Din 1990, Valentin Ionescu este coordonatorul pe partea de grafica si imagine al Academiei Atlantykron - Program UNESCO pentru promovarea si integrarea tinerilor cu talente artistice. Ca formator, a sprijinit zeci de tineri artisti plastici in evolutia lor in cariera. In 2001, a fost directorul artistic si de imagine al Eurocon – Conventia europeana de SF, organizat in Romania, pe insula Atlantykron (Capidava).Valentin Ionescu este un artist prolific, care a creat pana in prezent mii de lucrari din domeniul picturii murale, carbune, creion si tus, ulei acrilic si acuarela, decorare si structuri. Multe din lucrarile sale se afla in colectii particulare.Un adevarat magician al culorilor, al starilor dar si al mesajelor, Valentin Ionescu este un pictor si grafician polivalent. Creatia sa cuprinde atat portretistica si pictura realista, cat si pictura cu tenta Science Fiction sau fantastica, dar si icoane. De asemenea, artistul a realizat grafica publicitara, afise memorabile sau logo-uri, fiind si specialist in branding vizual.De asemenea, Valentin Ionescu ii invata pe cei tineri (de la elevi pana la studenti si liceeni) tainele picturii, fiind, in ultimii ani, lector la Scoala de pictura de la Pietrosita, unde a predat un ”Curs de arta pentru copii, dar si pentru parinti” sau la Cursurile de Arta Academice GAIA din Bucuresti (Grupul de Arta Bucuresti).Printre cele mai recente expozitii ale pictorului se numara ”Amalgame” (gazduita in 2020, respective 2022, de Centrul Municipal pentru Dialog Bucuresti si de Galeriile Hanul cu Tei), ”Femeia – mama, fiica, sotie” (aprilie – mai 2018, gazduita de Academia Oamenilor de Stiinta si organizata in parteneriat cu Centrul String – Arte Vizuale) sau expozitiile de la Sci Fi Fest, eveniment dedicat artei SF dar si stiintei si organizat la Biblioteca Nationala (2016, 2017).Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?