MMXX, cel mai nou film semnat de Cristi Puiu, va putea fi vazut de vineri in cinematografe
3/35464
calendar_month 06 Nov 2023, 17:30


MMXX, cel mai nou film in regia lui Cristi Puiu, va putea fi vazut incepand de vineri, 10 noiembrie, in cinematografele din tara. Astfel spectatorii din Bucuresti (Cinema City Cotroceni, Cinema Eforie, Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa, Cinema Muzeul Taranului, Cinema Union, Cineplexx Baneasa, Hollywood Multiplex), Alba Iulia (Inspire Cinema), Baia Mare (Cinema City), Bistrita (Cinema Dacia), Barlad (Cityplex Victoria), Botosani (Cinema Unirea), Brasov (Centrul Cultural Reduta), Calarasi (Centrul Cultural Calarasi), Cluj Napoca (Cinema Arta, Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria), Craiova (Cinema Patria, Inspire Cinema – Sala Mercur), Curtea de Arges (Centrul de Cultura si Arte ’George Tomparceanu’), Focsani (Cinema Balada), Iasi (Cinema Ateneu), Miercurea Ciuc (Pro Cultura), Odobesti (Centrul Cultural), Oradea (Cinema Palace), Piatra Neamt (Cinema Mon Amour), Pitesti (Cinema Trivale), Ploiesti (Cinema City AFI Palace), Sibiu (CineGold), Sfantu Gheorghe (Arta by Cityplex), Targu Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Timisoara (Cinema Timis, Cinema Victoria), Toplita (Cinema 3D) si Targoviste (Cinema Independenta) vor putea vedea in premiera filmul la ei in oras.„In ultimul sau film regizorul revine la realismul observational din Sieranevada, oferindu-ne un instantaneu din viata a patru oameni intr-un moment important al istoriei. […] Desi mesajul poate fi incurcat, forma filmului este captivanta. In cautarea unui indiciu despre cine sunt acesti oameni, esti lipit de ecran, agatat de fiecare cuvant al lor. Exista un umor greu de definit in text, intunecat, dar evaziv. […] Rezultatul este un masterclass in regie de film.” apreciau cei de la ICS - International Cinéphile Society. 

Oana Pfifer, o tanara terapeuta, vizibil distrasa din motive necunoscute, se strecoara putin cate putin in plasa chestionarului pe care clienta sa ar trebui sa il completeze.

Mihai Dumitru, fratele ei mai mic, ingrijorat de pregatirile pentru aniversarea sa si fara sa-si dea seama cat de nepotrivite sunt pretentiile sale, se trezeste prins intr-o poveste mult mai mare decat poate duce. 

Septimiu Pfifer, sotul Oanei, ingrijorat de starea de sanatate in legatura cu o posibila contaminare cu SARS COV 2, asculta o poveste stranie in care a fost prins colegul sau de la ambulanta in urma cu mult timp, in asteptarea urmatorului apel de urgenta.

Narcis Patranescu, inspector la brigada de crima organizata, tulburat de moartea recenta a unuia dintre colegii sai, se trezeste prins intr-o poveste intunecata in timp ce interogheaza o tanara.

„Felul in care Puiu isi planifica filmul, regia sa magistrala fac din MMXX un film care nu se dezice in niciun fel de cariera magnifica si foarte coerenta a autorului sau, reprezentand o noua etapa de purificare a stilului sau, fara a renunta insa la personalitatea sa ireductibila.” Scriau cei de la Otros Cines Europa dupa premiera mondiala din cadrul competitiei oficiale de la San Sebastian.

Trailerul filmului poate fi vizionat pe: https://youtu.be/LazsT_RFwbM 

Alaturi de Dragos Bucur, Dorian Boguta si Dan Bordeianu, din distributie fac parte: Bianca Cuculici, Otilia Panainte, Laur Bondarenco, Florin Tibre, Igor Babiac, Adelaida Perjoiu, Aurelian Chioveanu, Marin Cumatrenco, Roxana Ogrendil, Adelina Ioana Toma.MMXX este o productie Mandragora si Block Media Management in coproductie cu YOUBESC (Republica Moldova) si in colaborare cu actoriedefilm.ro, Fit4You, Farmacia Ana Maria, FIDLab, Chainsaw Europe (Romania), Shellac (Franta). Filmul este distribuit in Romania de Iadasarecasa, iar producatorii filmului sunt: Dragos Bucur, Dorian Boguta, Sergiu Cumatrenco, Viorel Chesaru, Cristi Puiu si Anca Puiu. 

Mai multe informatii gasiti pe paginile filmului: 
Facebook  https://www.facebook.com/MMXXdeCristiPuiu si 
Instagram  https://www.instagram.com/mmxxdecristipuiu