MINA lanseaza editia itineranta MINA Pop-Up la Cluj, Iasi si Timisoara
3/36440
calendar_month 09 Apr 2024, 11:51


MINA, Museum of Immersive New Art, unul dintre cele mai inovatoare spatii culturale din Romania, lanseaza pe 19 aprilie un nou concept revolutionar, MINA Pop-Up, un proiect itinerant, prezentat de George Primul banking inteligent, ce aduce arta digitala si noile tehnologii in trei mari orase din Romania: Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara. Proiectul este organizat in parteneriat cu Iulius Mall Cluj, Iulius Town Timisoara si Palas Campus Iasi, centrele de shopping, office si entertainment dezvoltate de compania IULIUS in cele trei orase.

Spectatorii din tara vor putea astfel sa participe la show-urile Gustav Klimt – The Immersive Show, Lumea Subacvatica – O calatorie imersiva a apei si Inner Constellations, spectacolul dedicat lucrarilor ilustratorului roman Alex Nimurad.

MINA Pop-Up este un proiect MINA realizat in asociere cu atelierul de productie Kunst si se va desfasura intr-un cort, care va avea aceeasi suprafata pe care o are si spatiul imersiv din cadrul muzeului din Bucuresti. Cortul de 450 mp va porni pe 19 aprilie intr-o calatorie de 9 luni, poposind in fiecare oras de pe traseu aproximativ 2-3 luni, cu prima destinatie la Cluj.

Cele trei spectacole imersive vor fi disponibile publicului din tara in intervalele 19 aprilie - 2 iunie la Cluj, 10 iunie - 10 septembrie la Iasi si 18 septembrie - 1 ianuarie la Timisoara.

„Incepem aventura MINA Pop-Up pentru a oferi acces la arta imersiva, dar si la experienta unui spatiu cultural inovator si interactiv pentru publicul aflat departe de Bucuresti. Cele trei expozitii de arta new media au prezentat interes pentru 180.000 de vizitatori in mai putin de 6 luni de la deschiderea muzeului, astfel ca initiativa de a depasi granitele capitalei a venit natural”, spun fondatorii MINA.

Cu peste 50 de evenimente private si 300 de grupuri scolare care au patruns in lumea artei imersive de la MINA, muzeul a devenit un fenomen in comunitatea artistica. La locatia din Bucuresti sunt disponibile anul acesta spectacolele Van Gogh, The Immersive Show, Cosmos - Descopera tainele universului, Vrajitorul din OZ Imersiv si [IN BETWEEN], o piesa de dans imersiva, regizata de Bobi Pricop.

Show-urile care vor fi prezente in turneu, Gustav Klimt. The Immersive Show, Lumea Subacvatica. O calatorie imersiva a apei si Inner Constellations - Alex Nimurad & One Night Gallery, dureaza 45 de minute si au constituit lineup-ul MINA in 2023, anul lansarii muzeului in Bucuresti.

Prima este o productie multimedia, prezentata de George. Inovatie BCR, care cuprinde 60 dintre lucrarile pictorului simbolist, un arc in timp prin „Epoca de Aur”, inspirata de stilul Art Nouveau si simbolurile bizantine. In cadrul show-ului se vor regasi opere expuse in muzeele din toata lumea, precum „Doamna cu evantai”, „Sarutul” si „Doamna in Aur”, fiecare piesa fiind meticulos pusa in scena 360 de grade, intr-un spatiu de 7 metri inaltime. Spectacolul audio-vizual este realizat de studioul Aural Eye si producatorul muzical, Alexei Turcan.

Cel de-al doilea spectacol, Lumea Subacvatica, prezentat de Kaufland Romania, este o incursiune educationala in biodiversitatea apei. De la Delta Dunarii si Marea Neagra, pana in adancurile Oceanului, proiectia 360 de grade realizata de studioul Collider Visuals & Pixels Reality, adaptata de Les Ateliers Nomad, cu muzica produsa de Costas Ivanov, va evidentia frumusetea si importanta protejarii ecosistemelor acvatice. Spectacolul care inglobeaza ilustratiile lui Alex Nimurad este o expozitie cu 21 de lucrari de arta, animate de studioul Noetic pe coloana sonora realizata de Stefan Andrei Stefanovici. Lucrarile lui Nimurad sunt o dovada a pasiunii sale pentru mitologie, arta clasica si design contemporan. Stilul sau imbina aceste influente diverse cu elemente minimaliste, rezultatul fiind un limbaj vizual cu adevarat unic si dinamic.

Arta imersiva ofera publicului ocazia de a trece de la rolul de spectator la cel de protagonist in interiorul lucrarii de arta. Este o modalitate prin care publicul este implicat activ in ceea ce vede. Totul este proiectat  la dimensiuni foarte mari, de aceea fiecare detaliu, culoare, tusa sunt mult mai usor de observat. Proportiile se schimba iar acest detaliu ofera un sentiment autentic, acela de a patrunde intr-o noua lume. 

Biletele pentru spectacolele MINA Pop-Up sunt disponibile la pretul de 45 lei pe site-ul oficial al muzeului, iar pentru mai multe informatii si detalii despre program, va invitam sa ne vizitati pe minamuseum.com. Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?