"Mammalia", din 22 septembrie 2023 in cinematografele din Romania
8/8597
calendar_month 05 Mai 2023, 09:15   visibility 24060


Drama suprarealista „Mammalia”, regizata de Sebastian Mihailescu, va avea premiera pe marile ecrane din Romania pe 22 septembrie 2023, fiind distribuita de microMULTILATERAL. Filmul va fi proiectat in avanpremiera nationala la Cluj-Napoca in cadrul TIFF. Cea de-a 22-a editie se va desfasura luna viitoare, in perioada 9-18 iunie 2023.

Lungmetrajul a avut premiera mondiala, la inceputul anului, in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin, „Mammalia” fiind proiectata in programul Berlinale Forum.

Pelicula si-a continuat traseul international la Festivalul de Film din Uruguay si a fost inclusa in Competitia SMART7, un program itinerant care pune accentul pe voci inovatoare, fondat de sapte prestigioase festivaluri de film europene, printre care si Festivalul International de Film Transilvania (TIFF). Pana in prezent, „Mammalia” a fost prezentat la Kino Pavasaris din Vilnius (Lituania) si IndieLisboa (Portugalia).
„Mammalia” (Romania, Germania, Polonia) este o calatorie suprarealista prin criza masculinitatii si imbina drama cu misterul si comedia.Camil, un barbat in varsta de 39 de ani, se lanseaza intr-o calatorie onirica in care banalul si fantasticul se intrepatrund. Odata cu pierderea controlului asupra muncii lui, asupra statutului social si asupra relatiei lui amoroase, porneste intr-o cautare care il face sa-si chestioneze identitatea si masculinitatea. Pe urmele partenerei lui, ajunge intr-o comunitate bizara, cu ritualuri tulburatoare, in care, in cele din urma, se confrunta cu o rasturnare tragicomica de roluri.

„«Mammalia» este o explorare incisiva a perspectivei masculine asupra vietii si a luptei impotriva capitularii in fata experientelor coplesitoare, impotriva pasivitatii, impotriva fricii de a pierde controlul si echilibrul. Cu acest film, incerc sa ma indepartez de realism si naturalism, sa ma indepartez de cuvinte si sa ma apropii de imagini, sa deconstruiesc naratiunea si arhetipul eroului masculin. Pentru ca eu cred ca in arta este mai important sa pui intrebarile potrivite decat sa dai raspunsuri de-a gata.”, spune regizorul Sebastian Mihailescu.

Din distributie fac parte István Téglás, Malina Manovici, Denisa Nicolae, Steliana Balacianu, Rolando Matsangos, Mirela Cretan, Andreea Gheorghe, Mircea Bujoreanu, Marian Pirvu, Dan Zarug Mihai si Elena Chingalata.

Sebastian Mihailescu a scris scenariul impreuna cu Andrei Epure. Producatori executivi sunt Dan Wechsler, Andreas Roald si Jamal Zeinal-Zade, producator asociat - Antoine Simkine, coproducatoare - Ewa Puszczyńska si Nina Frese, iar producatoare sunt Diana Paroiu si Ada Solomon.

Echipa este completata de Katrin Paas si Andreea Lupu, coafura si machiaj, Małgorzata Trzaskowska, costume, Anca Lazar, scenografie, Piotr Kurek, muzica, Krzysztof Stasiak, sunet priza directa, Alexandru Dumitru, editare dialog si premix, Maciej Pawłowski M.P.S.E., mixaj sunet, Alin Zabrauteanu si Dragos Catarau, design sunet, Barbu Balasoiu, imagine, Catalin Cristutiu, montaj, Vlad Grajdan si Małgorzata Bereźnicka, line producer.

„Mammalia” este o productie microFILM, Extreme Emotions, Pandora Film, in coproductie cu Bord Cadre films, Sovereign Films, HiFilm Productions, in asociere cu Visual Walkabout, nomada.solo, Aeroplan Studios, XANF, Les Films d’Antoine, Wunderlust, co-finantata de Centrul National al Cinematografiei, Polish Film Institute, Film- und Medienstiftung NRW, Programul Europa Creativa Media al Uniunii Europene, Televiziunea Romana.Productia este sustinuta de Cinema City Romania, Dr. Oetker, Ursus Breweries S.A., JYSK Romania, Provident Financial Romania, Hochland Romania, Bilka Steel, First Bank, Help Net, Mediacom, Publicis Groupe Media Bucharest, OMD Romania.

Distribuitor international este Lights On.

Sebastian Mihailescu este scenarist, regizor si producator. Dupa ce a obtinut diploma de licenta in informatica, a urmat cursuri de licenta si de master de regie de film in cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale” din Bucuresti.

A debutat in regie in 2012, cu scurtmetrajul documentar „Titza”, care a fost urmat de trei productii scurte de fictiune. Dintre ele, scurtmetrajul „Apartament interbelic, zona superba, ultracentrala” (2016) a avut premiera in competitia Pardi di Domani a Festivalului International de Film de la Locarno.

Lungmetrajul documentar „Pentru mine tu esti Ceausescu”, realizat de Sebastian Mihailescu in 2021, a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun film din Europa Centrala si de Est si premiul pentru cea mai buna imagine la Ji.hlava IFF, cu premiul New Talent la Festivalul DocLisboa si a fost desemnat cel mai bun documentar in competitia What's Up Doc, la Transilvania IFF.

Sebastian Mihailescu experimenteaza constant cu limbajul cinematografic, indepartandu-se de conventiile fictiunii si impingand limitele acestui mediu.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=hR1Lp-aPwLQ