La Muzeul Grigore Antipa s-a deschis azi expozitia temporara "Albania - File din natura"
3/36881
calendar_month 07 Iun 2024, 11:40


Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” anunta deschiderea expozitiei temporare „Albania - File din natura”, organizata in colaborare cu Ambasada Republicii Albania in Romania.

Ciclul expozitional „File din natura” prezinta publicului natura diverselor tari ale lumii prin arta fotografica. Anul acesta, proiectul este in premiera expus outdoor, pe imprejmuirea din partea sudica a muzeului. In acest fel publicul tinta este reprezentat in primul rand de trecatorii din zona Pietei Victoriei, pe care speram sa ii inspiram sa viziteze si expozitiile interioare ale muzeului.

Expozitia „Albania - File din natura” include fotografii reprezentative pentru natura si unicitatea acestei tari, una dintre nestematele Peninsulei Balcanice. Cunoscuta sub numele de „Tara vulturilor" (Shqipëria), Albania se mandreste cu peisaje spectaculoase, o ospitalitate legendara si traditii autentice.

Trecatorii vor putea descoperi frumusetea celui mai salbatic fluviu din Europa, Vjosa si vor fi incantati de magia Lacului Ohrid, un adevarat sanctuar al biodiversitatii si unul dintre cele mai vechi si adanci lacuri de pe continent. Expozitia poarta privitorul la inaltimea Alpilor Albanezi, cunoscuti si sub numele de „Muntii Blestemati”, cu piscuri inalte care dezvaluie privelisti ametitoare si in Riviera albaneza, cu plajele sale cu nisip fin si ape limpezi.

„Albania - File din natura” poate fi admirata la exteriorul muzeului in perioada 7 iunie – 31 august 2024.