LA FILM CU ANCHIDIN la Europa FM
3/35369
calendar_month 18 Oct 2023, 15:19


Catalin Anchidin, cel mai activ promotor al filmului si industriilor creative din Romania, este prezent saptamanal la Europa FM cu o noua rubrica de cinema. 

“La film cu Anchidin”, rubrica a carui titlu a fost dat de ascultatorii Europa FM, este programata in fiecare miercuri seara, dupa ora 19:00, in cadrul emisiunii “Starea de bine”, realizata de Alexandra Gavrila. 

Recomandarile lui Anchidin includ cele mai asteptate premiere cinematografice de pe marile ecrane, titlurile disponibile pe platformele de streaming, seriale in voga, precum si cele mai calde stiri din domeniu. 

“Ma bucur nespus sa revin la radio, prima mea dragoste, si cu atat mai mult in mijlocul minunatei echipe Europa FM. Propunerea de a ma alatura emisiei “Starea de bine” a fost o provocare care mi-a reactivat pasiunea pentru adrenalina radio-ului in direct. In fiecare miercuri seara, imediat dupa stirile Europa FM de la ora 19:00, intram in “Starea de bine” cu rubrica de cinema despre cea mai rasunatoare premiera a saptamanii: fie din cinematografe, fie de pe platformele de streaming, precum si cu o multime de informatii si exclusivitati.”

Din ianuarie 2020, Catalin Anchidin este specialistul in cinema al celui mai longeviv matinal de televiziune din Romania “Neatza cu Razvan si Dani” de la Antena 1. In fiecare marti si joi, dupa ora 10:00, Anchidin prezinta telespectatorilor cele mai discutate si de neratat titluri ale saptamanii. 

Recomandarile lui Anchidin se regasesc si in paginile revistei Femeia, o publicatie cu traditie in peisajul mediatic autohton.

Catalin Anchidin este membru al Academiei Europene de Film, o prezenta activa in industria locala de cinema si in zona media. De numele lui sunt legate lansari de succes precum “Pozitia Copilului” (Ursul de Aur la Berlinale 2013), “Aferim!” (Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor la Berlinale 2015), “Toni Erdmann” (Premiul FIPRESCI la Cannes 2016, nominalizat la Premiile Oscar in 2017), “Sieranevada” (propunerea Romaniei la Oscar in 2017), “Un pas in urma serafimilor”.  
Anchidin a lucrat pentru campaniile de lansare a peste 100 de productii cinematografice sau de televiziune.
De-a lungul timpului a realizat interviuri in exclusivitate pentru Observator Antena 1 cu Sarah Jessica Parker (“And Just Like That”), Pedro Pascal (“The Last of Us”), Brian Cox, Jeremy Strong (“The Succession”), Amy Adams (“The Woman in the Window”), precum si cu protagonistii “Stranger Things” sau “Casa de Papel”. 

In decembrie 2022, Anchidin a fost invitat de Academia Europeana de Film in Islanda la Decernarea “Oscarurilor Europene” in calitate de backstage host si a realizat interviuri cu castigatorii galei printre care Ruben Östlund, regizorul nominalizat in 2023 la Premiile Oscar.

Catalin Anchidin a debutat la radio in anul 2000 la Uniplus Suceava ca prezentator de stiri, iar apoi ca realizator al emisiunilor “CineMAsculta” si “Alege Muzica”. In 2006 a fost prezentator de stiri la Romantic FM Bucuresti.

Contul oficial de Instagram este https://www.instagram.com/anchidincatalin/
Broadcast Channel Instagram “La Film cu Anchidin”: https://ig.me/j/AbaOerH8X4Y5a5cE/ 
Cont Imdb: https://www.imdb.com/name/nm6967975/