Incasari modeste pentru "Aquaman and the Lost Kingdom"
3/35842
calendar_month 26 Dec 2023, 09:45


Tinand cont ca era ultimul film din vechea garda, "Aquaman and the Lost Kingdom", nu a reusit sa faca o surpriza la box office de Craciun. Desi a debutat pe locul 1, a avut incasari de doar 28 de milioane de dolari in weekend. Estimarile ajung undeva la 40 de milioane de dolari pentru cele patru zile de sarbatori, potrivit Variety.

Aceste vanzari de bilete au fost insa suficiente pentru a ajunge in fruntea clasamentelor interne in fata altor trei debuturi: animatia "Migration", de la Universal si Illumination, comedia romantica "Anyone but You", cu Sydney Sweeney si Glen Powell, si filmul biografic sportiv "The Iron Claw", al studioului A24.Dar "Aquaman 2", de la Warner Bros. si DC Studio, nu prea are cu ce sa se laude in afara de prima pozitie. Continuarea a costat 205 milioane de dolari si se numara printre cele mai slabe debuturi ale anului pentru un film cu supereroi. Este mai slab decat esecul din noiembrie "The Marvels" (47 de milioane de dolari), care si-a incheiat stagiunea cu cele mai slabe incasari din istoria MCU al Disney, transmite News.ro.

In schimb, "Aquaman si regatul pierdut" se prefigureaza a fi al patrulea din cele patru filme DC de anul acesta care se prabuseste la box office. Deja in 2023 "The Flash" (debut de 55 de milioane de dolari), "Shazam! Fury of the Gods" (debut de 30 de milioane de dolari) si "Blue Beetle" (debut de 25 de milioane de dolari) au inregistrat esecuri majore in cinematografe.

Se stie ca lansarile din decembrie incep mai lent, dar se bucura de rezistenta pe parcursul noului an. Acesta a fost cazul filmului "Aquaman" din 2018, care a avut o deschidere de 67 de milioane de dolari si a ajuns la 335 de milioane de dolari in America de Nord (si 1,15 miliarde de dolari la nivel global). Cu toate acestea, "Aquaman 2" se confrunta cu ape mai agitate. Dincolo de zvonurile minime si de recenziile teribile, "Regatul pierdut" este ultimul episod inainte ca noii sefi ai DC, James Gunn si Peter Safran, sa reseteze universul tentacular al supereroilor fara eroi precum Arthur Curry al lui Jason Momoa pentru a salva situatia.

sursa: filmnow.ro