hit.ro  »  Stiri  »  Cultura  »  Din 8 martie intram in lumea hotilor de buzunare in filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra

Din 8 martie intram in lumea hotilor de buzunare in filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra

calendar_month 27 Feb 2024, 15:30


Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi vazut in premiera in cinematografe din 8 martie, iar pana atunci spectatorii se vor putea intalni cu regizoarea si parte din echipa filmului in doua evenimente speciale:

• Avanpremiera filmului de la Cinema Muzeul Taranului ce va fi urmata de un dialog intre scriitorul Vasile Ernu si Diana Gavra, regizoarea filmului, vineri, 1 martie, de la ora 20:00 (bilete pe https://bit.ly/3UWo9uC) si 

• Premiera de gala de la Cineplexx Baneasa unde proiectia va fi urmata de un concert sustinut de Ionel Tudorache si Taraful, in cadrul caruia spectatorii vor avea ocazia sa asculte, live, bine-cunoscutele melodii: Portofele, portofele, Sunt vagabondul vietii mele sau Capitane de judet. Evenimentul va avea loc pe 8 martie, de la ora 19:30, biletele fiind deja disponibile online: https://bit.ly/3wz3TVK


AMAR prezinta o serie de hoti de buzunare care au ridicat aceasta activitate la rang de arta. Patrundem in viata lor personala si profesionala si descoperim mentalitatea si spiritul care stau in spatele furturilor de acest tip. Cunoastem povestile unor oameni care provin din medii defavorizate, care au avut adictii, care au crescut pe strazi sau oameni care au ajuns sa cunoasca pe propria piele sisteme, legislatii si conditii de detentie din diferite penitenciare ale Europei. Unii sunt incurabili, altii au ajuns sa fie integrati de sistemele sociale din alte tari, au invatat sa scrie si sa citeasca, au o viata sociala, au o locuinta si isi ocupa timpul constructiv.

Filmul a fost prezentat in 2023 la Festivalul International de Film Documentar Astra Film Sibiu unde a fost distins cu Premiul pentru perspective noi si a fost apreciat deopotriva de catre public si presa: „autenticitate maxima” a scris Costi Rogozanu pentru Libertatea, iar Oana Zamfir l-a descris ca fiind „unul dintre cele mai bune filme documentare romanesti pe care le-am vazut in ultimii ani” pentru Republica. 

Protagonistii: Amar Raducanu (Mihai Banica), Zorica Lazar (Zorro), Jean Marin (Jean Bossul), Marian Lica (Mary Capace), Vasile Laurentiu Dumitru (Stampila Jr.), Bogdan Ionel Niculae (Bogdan), Mihai Filip (Bebe) si Mangulea Daniel (Samir) sunt urmariti pe parcursul unui an prin tribunale, sectii de politie, dar si in activitatea lor prin Spania, Germania sau Marea Britanie.

AMAR este o productie Pintadera Film si Pro Omnia Cinema realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei. Directorul de imagine al filmului este Marius Panduru, imaginea fiind semnata de Rares Dima, Lóránd Márton, Stefan Comanescu, Alexandru Mavrodineanu, Gabriel Scoarta, Andrei Petrea, Radu Strimbeanu, iar montajul de Eugen Kelemen si Monica Pascu. Producatorul filmului este Diana Gavra. 
AMAR este distribuit in Romania de Pintadera Film si va avea premiera pe marele ecrane pe 8 martie.

Trailerul filmului poate fi urmarit pe: https://youtu.be/5yMeexBfX08 

Mai multe informatii vor fi publicate pe: https://www.facebook.com/pintaderafilm 

 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?