Can Art&Design Festival deschide o noua editie dedicata artei, creativitatii si sustenabilitatii
3/36983
calendar_month 27 Iun 2024, 10:45


Incep inscrierile la cea de-a XI-a editie a concursului de reciclare creativa a dozelor din aluminiu -Can Art&Design Festival

Asociatia Alucro anunta deschiderea inscrierilor pentru cea de-a 11-a editie a Can Art&Design Festival, o competitie unica ce imbina arta si designul cu un puternic mesaj ecologic. Concursul, dedicat atat artistilor profesionisti, cat si pasionatilor de arta, promoveaza utilizarea creativa a dozelor de aluminiu, transformandu-le in adevarate opere de arta si instalatii spectaculoase.

Can Art&Design Festival este o initiativa anuala ce imbina arta cu mesajul ecologic, incurajand reciclarea si creativitatea. De-a lungul anilor, competitia a inspirat sute de artisti si entuziasti sa transforme dozele de aluminiu in opere de arta uimitoare, demonstrand ca reciclarea poate fi atat functionala, cat si estetica. Pana in prezent, initiativa Asociatiei Alucro a demonstrat un angajament ferm fata de promovarea refolosirii creative a dozelor din aluminiu, atragand participanti talentati din intreaga tara. Editia de anul acesta promite sa fie si mai spectaculoasa, asteptand lucrari inovatoare si originale care vor captiva imaginatia publicului.

„Can Art&Design Festival nu este doar o platforma pentru exprimarea creativitatii, ci si o initiativa de constientizare a importantei reciclarii. Aluminiul este un material infinit reciclabil, iar utilizarea acestuia in proiectele de arta subliniaza necesitatea protejarii mediului inconjurator. Prin aceasta competitie, dorim sa inspiram publicul si participantii sa adopte practici sustenabile si sa contribuie la reducerea deseurilor.”, declara Adina Magsi, Director General Asociatia Alucro. 

Competitia ofera participantilor oportunitatea de se a se inscrie pentru una dintre cele trei categorii competitionale: Tablouri M (dimensiuni minime 50 x 70 cm), Tablouri XL (dimensiuni minime 80 x 90 cm), si sculpturi sau instalatii (dimensiuni minime H 100 cm). Pentru toate cele trei categorii, participantii pot reprezenta o idee proprie sau pot realiza o replica / reinterpretare a unei opere celebre, materialul esential folosit in realizare fiind doza din aluminiu. 

Inscrierea in competitie se face dupa realizarea lucrarii, prin completarea formularului disponibil pe site-ul canartdesignfestival.ro/inscriere, oferind o descriere tehnica si artistica a lucrarii, insotita de imagini ale acesteia. Termenul limita pentru inscriere este 30 august 2024.
 
La finalul perioadei de inscriere, lucrarile vor fi analizate de specialisti in arte vizuale si actiuni de mediu, care vor evalua propunerile pe baza creativitatii, a tehnicii folosite si a relevantei pentru tema concursului. Castigatorii vor fi recompensati cu premii in valoare totala de 6000 euro (3 premii x 500 euro sectiunea Tablouri M; 3 premii x 700 euro  sectiunea Tablouri XL; 3 premii x 800 euro sectiunea Instalatii / Sculpturi), cat si prin expunerea lucrarilor in mai multe orase din Romania, in cadrul unei expozitii itinerante.

Toti cei interesati sunt invitati sa se inscrie pana pe 30 august 2024 pe site-ul oficial al competitiei.  Detalii despre categoriile competitionale, calendar si premii sunt disponibile pe site-ul competitiei www.canartdesignfestival.ro si pe canalele de social media asociate: Facebook si Instagram. Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?