hit.ro  »  Stiri  »  Cultura  »  Bucharest International Film Festival (BIFF) aniverseaza editia XX

Bucharest International Film Festival (BIFF) aniverseaza editia XX

calendar_month 11 Mar 2024, 10:22


In acest an, festivalul va avea loc in perioada 19-29 septembrie si va dura zece zile

 
Alte noutati: Introducerea competitiei de scurtmetraje internationale, precum si a unui nou premiu acordat distribuitorului roman, pentru distributia in Romania a filmului castigator BIFF
 
Cea de-a XX-a editie aniversara a prestigiosului Bucharest International Film Festival (BIFF, de urmarit site-ul www.biff.com.ro) va avea loc în perioada 19-29 septembrie 2024 si va aduce în prim-plan universul fascinant al cinematografiei internationale, filme remarcabile, în premiera nationala, transformand Capitala în epicentrul artei cinematografice.
Editia aniversara aduce cateva noutati importante: marirea duratei festivalului la zece zile, introducerea competitiei de scurtmetraje internationale, precum si un premiu pentru distribuitorul filmului în Romania.
 
”Festivalul International de Film Bucuresti a fost creat, cu 20 de ani în urma de doua femei, Giulia Dobre si de subsemnata, într-o perioada în care Cinematograful romanesc explodase. Totusi, a fost un drum anevoios si pe atunci cumva hilar: o femeie la carma unui festival international de film? M-am îndreptat catre cinematograful de arta si de autor catre filmul minimalist. Ne-am dorit ca publicul bucurestean sa intre în contact cu acest nou gen cinematografic. Am pornit pe un drum abrupt cu multe obstacole dar mi-am urmat calea aleasa cu mult timp în urma: sa aducem la Bucuresti, în premiera nationala, unele dintre cele mai valoroase productii cinematografice ale momentului, mici bijuterii cinematografice. Nu m-am abatut de la acest drum ales cu grija. Acum, BIFF împlineste 20 de de existenta, lucru ce ar fi parut de neconceput acum 10 ani. Sarbatorim acesti 20 de ani, în felul nostru, cu o sectiune noua internationala de film de scurt-metraj si cu un nou premiu dedicat distribuitorului roman care va prelua filmul castigator al BIFF. Asa ca la 20 de ani de existenta ai BIFF va asteptam sa ne fiti alaturi, sa umpleti salile, pentru ca noi va promitem o selectie cinematografica marca “BIFF”, declara Dana Dimitriu-Chelba, directorul si fondatorul Festivalului.
 
BIFF a devenit un reper pe harta Romaniei dar si a Europei, atragand, de la an la an, din ce în ce mai multi participanti si vizitatori straini.
 
În cadrul Bucharest International Film Festival 2024, cinefilii vor avea ocazia unica de a explora o selectie remarcabila de lungmetraje, înscrise în cursa pentru trofeul BIFF 2024. Juriul international, format din personalitati de marca din industria cinematografica, va avea misiunea de a desemna castigatorii.
 
BIFF ramane un punct de reper în peisajul cinematografic, fiind singura competitie din Bucuresti dedicata lungmetrajelor.
 
Bucharest International Film Festival (BIFF) este organizat de Fundatia Charta si Asociatia Culturala Grigore Vasiliu Birlic, sub Înaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei si realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.

 

Sondaj

Ce placa video aveti?