Zyxel Group recunoscut in Anuarul de sustenabilitate 2024 al S&P Global
3/36579
calendar_month 29 Apr 2024, 11:30


Zyxel Group a fost numit in Top 5% dintre cei mai performanti  si este unul dintre cei patru furnizori din industria sa inclusi in acest studiu de referinta.

Zyxel Networks, lider in furnizarea de solutii de retea cloud sigure si bazate pe inteligenta artificiala, a anuntat ca Zyxel Group a fost inclus in Anuarul de sustenabilitate 2024 al S&P Global’s Sustainability Yearbook 2024. Performanta remarcabila a companiei i-a adus un loc in categoriile "Top 5%" si "Industry Mover", subliniind angajamentul sau de neclintit fata de practicile durabile de mediu, sociale si de guvernanta (ESG).

Anuarul S&P Global Sustainability Yearbook este include principalele companii cu practici de sustenabilitate de top in industrie si serveste drept referinta principala pentru investitorii si guvernele din intreaga lume.

Companiile sunt evaluate in functie de performantele lor ESG din anul precedent. Doar 759 de companii cu performante de top au fost incluse in anuarul 2024 - o fractiune din cele peste 9.400 de companii luate in considerare din 62 de industrii. Doar patru companii din industria echipamentelor de comunicatii au intrat in clasament, si anume Zyxel, Cisco, Ericsson si Wistron NeWeb.

In cea mai recenta evaluare a S&P Global, Zyxel a obtinut note mari la "Consumul de energie", "Inovatii de proces" si "Inovatii de produs". De asemenea, compania a obtinut un punctaj bun la "Masuri de securitate a retelelor IT" pentru performantele sale in materie de securitate cibernetica, in timp ce accentul pus pe drepturile omului pentru forta de munca si partenerii sai a fost, de asemenea, recunoscut.

Ca parte a angajamentului sau de a obtine emisii nete zero pana in 2050, Grupul Zyxel a lansat o platforma digitala de management pentru a monitoriza utilizarea resurselor de carbon si de energie in cadrul grupului sau si al lantului de aprovizionare, in conformitate cu practicile initiativei Science Based Targets (SBTi). De asemenea, Zyxel Group isi indruma lantul de aprovizionare sa adopte practici cu emisii reduse de carbon prin initiative precum programul de formare Zero Carbon Academy.

Progresul tangibil al companiei in domeniul sustenabilitatii a primit si alte recunoasteri pe plan intern si international, inclusiv un rating MSCI ESG de A in 2023, precum si aurul pentru raportarea sustenabilitatii si premiul pentru leadership in domeniul securitatii informatiilor la Premiile pentru sustenabilitate corporativa din Taiwan 2023.