Xiaomi, pe lista Time a celor mai influente companii din 2024
3/36845
calendar_month 03 Iun 2024, 13:45


Revista TIME a desemnat Xiaomi drept una dintre cele mai influente 100 de companii in 2024. Xiaomi a primit aceasta distinctie - pentru prima data – in contextul in care publicatia TIME a considerat ca are un impact remarcabil la nivel global.
 
Prin includerea Xiaomi pe lista, TIME a mentionat lansarea de succes a primului vehicul electric inteligent, seria Xiaomi SU7, in China continentala, in martie 2024. TIME apreciaza demersurile de a integra persoanele, masinile si casele intr-un ecosistem super-inteligent, centrat pe oameni. Xiaomi a stabilit noi recorduri in industrie pentru volumul de comenzi si livrari confirmate pentru seria Xiaomi SU7 in prima luna de la debut. Ecosistemul sau „Human x Car x Home” conecteaza dispozitive inteligente in moduri fara precedent si perfect fluide.
 
Xiaomi se angajeaza sa faca investitii durabile in tehnologiile de baza fundamentale si sa investeasca continuu in tehnologii de care va beneficia omenirea. Compania investeste peste 100 de miliarde de RMB in cercetare si dezvoltare in perioada de cinci ani cuprinsa intre 2022 si 2026. Prin 15 pana la 20 de ani de efort, Xiaomi isi propune sa devina unul dintre cei mai mari cinci producatori auto din lume, precum si un lider in domeniul tehnologiilor de varf.
 
„Xiaomi este onorata sa fie selectata pentru lista TIME100 Most Influential Companies din 2024”, a declarat un reprezentant Xiaomi. „Asteptam cu nerabdare sa ne ridicam la asteptarile implicate de aceasta mentiune si continuam sa dezvoltam produse care le permit tuturor sa se bucure de o viata mai buna, prin tehnologie inovatoare.”
 
Pentru a realiza lista mentionata, TIME a solicitat nominalizari din toate sectoarele si a chestionat reteaua sa globala de parteneri si corespondenti, precum si experti externi. Apoi, editorii TIME au evaluat fiecare companie in functie de factori cheie, inclusiv impactul, inovatia, ambitia si succesul. Rezultatul este un grup divers de 100 de companii care ajuta la trasarea unui drum esential inainte.
 
Intreaga lista poate fi accesata aici: time.com/100companies