Xiaomi lanseaza cel mai recent raport ESG, care confirma accentul puternic pe sustenabilitate
3/36639
calendar_month 10 Mai 2024, 12:00


Xiaomi a dezvaluit cel de-al saselea raport privind integrarea principiilor de mediu, sociale si de guvernanta (ESG) în activitatile companiei. Documentul descrie progresele pe care Xiaomi si filialele sale le-au facut în domeniul implementarii, gestionarii si strategiei ESG în 2023. Acest raport extins este împartit în 4 sectiuni principale: Tehnologia pentru o viata mai buna, Filosofia zero emisii de carbon, Succesul comun pentru parteneri si Guvernanta si conformitate.

Tehnologia pentru o viata mai buna

Sub misiunea de a permite „tuturor sa se bucure de o viata mai buna prin tehnologie inovatoare”, Xiaomi îsi confirma dedicarea de a face tehnologia accesibila si incluziva pentru toti. În 2023, o inovatie în acest sens a inclus ochelarii cu identificare AI, prezentati de inginerii Xiaomi în cadrul celei de-a patra competitii tehnologice Hackathon a Grupului. Cu tehnologia de detectare a sunetului ambiental si tehnologia inteligenta de interactiune prin gesturi, acesti ochelari îi ajuta pe utilizatorii cu dizabilitati sa îsi desfasoare eficient viata de zi cu zi. 

Mai mult, numeroase functii de accesibilitate au fost încorporate în noul sistem de operare al companiei, Xiaomi HyperOS. Acestea includ recunoasterea sunetului ambiental, feedbackul haptic si un asistent de apelare AI, subliniind angajamentul Xiaomi fata de tehnologia incluziva si accesibila.

HyperOS serveste ca un sistem de operare unificat, conceput pentru a se integra perfect cu ecosistemul inteligent „Human x Car x Home” si îsi propune sa ofere o securitate mai mare, sa favorizeze o conectivitate eficienta între numeroasele dispozitive si sa optimizeze performanta fiecarui dispozitiv în parte.

În acelasi timp, compania a lucrat la îmbunatatirea proceselor sale inteligente de fabricatie, considerate un mijloc pentru o utilizare mai eficienta a resurselor si reducerea deseurilor. Aceasta miscare strategica a facilitat progrese ulterioare în sectoare emergente precum robotica, vehiculele electrice inteligente si fabricile automatizate, reflectând dedicarea Xiaomi fata de inovatie tehnologica si sustenabilitate.

Filosofia zero emisii de carbon

Adoptând o filosofie zero emisii de carbon, Xiaomi prioritizeaza practicile cu emisii reduse de carbon în toate operatiunile sale si ofera sprijin furnizorilor pentru a adopta masuri prietenoase cu clima.

Angajamentul companiei fata de neutralitatea carbonului este evidentiat odata cu introducerea primului sau White Paper privind actiunea climatica la COP28 din Dubai, în iarna anului 2023, care a prezentat filosofia si abordarea fata de zero emisii de carbon. Pe parcursul anului, compania si-a anuntat angajamentul pentru electricitate 100% regenerabila în operatiunile sale pâna în anul 2035 si neutralitate a carbonului plus 100% energie regenerabila în propriile operatiuni pâna în anul 2040.

De asemenea, serviciul sau de trade-in a fost actualizat pe anumite piete europene, inclusiv Spania, Franta, Olanda, Marea Britanie, Germania, Italia si Polonia, ducând mai departe angajamentul fata de practicile sustenabile si consumul responsabil.

Ca recunoastere a progreselor sale în materie de sustenabilitate în 2023, Xiaomi a primit o certificare Gold de la Alianta pentru gestionarea apei, facând din Xiaomi Science and Technology Campus prima cladire comerciala din lume care aplica la o astfel de certificare.Mai mult, la începutul acestei saptamâni, de Ziua Pamântului (22 aprilie 2024), dedicarea Xiaomi pentru minimizarea deseurilor si protectia mediului a fost prezentata în anuntul unui parteneriat cu organizatia Professional Association of Diving Instructors (PADI). Printr-o serie de activitati online si offline captivante, inclusiv curatarea plajilor în anumite parti din Asia de Sud-Est pe 27 aprilie alaturi de fanii Xiaomi si crearea de produse editie limitata Xiaomi si PADI realizate din plase de pescuit reciclate, Xiaomi îsi propune sa creasca gradul de constientizare a conservarii marine si sa inspire actiunea colectiva.
 
Succes comun pentru parteneri

Xiaomi se angajeaza nu numai la cresterea si bunastarea propriilor angajati, ci si la asigurarea transparentei pe întregul sau lant de aprovizionare, contribuind în acelasi timp la societate si la comunitatea globala.
Prin eforturi concertate de a crea un mediu de lucru confortabil, Xiaomi a câstigat un loc pe lista Forbes a celor mai buni angajatori din lume în 2023, clasându-se printre primii 3 din lista Universum a celor mai atractivi angajatori din China si a fost recunoscuta de Forbes China drept cel mai bun angajator din China în ceea ce priveste practicile inovatoare ale anului.

Cu o concentrare ferma pe cercetare si dezvoltare, Xiaomi promoveaza activ implicarea angajatilor sai în proiecte inovatoare de cercetare, prin intermediul Fundatiei Xiaomi. De remarcat sunt colaborarile cu peste 150 de universitati si colegii care au dus la inovatii revolutionare precum Xiaomi AIoT Box, ce prezinta abilitatea companiei de a integra perfect hardware si software pentru a simula diverse scenarii prin aplicatia Mijia.

Pe lânga dezvoltarea talentului intern, de o importanta principala este asigurarea functionalitatii si sustenabilitatii lantului de aprovizionare. În acest sens, compania a introdus un cadru de gestionare a riscurilor pentru a identifica si gestiona riscurile ESG. Prin utilizarea unor mijloace precum audituri la fata locului si chestionare de evaluare si prin colaborarea strânsa cu furnizorii sai, Xiaomi urmareste sa obtina o întelegere completa a potentialelor probleme, pentru ca masurile necesare sa poata fi luate în concordanta. De asemenea, exista un mecanism strict de evaluare pentru furnizorii noi, iar conformitatea ESG ramâne o prioritate de top în acest proces.

Dincolo de protejarea lantului de aprovizionare, Xiaomi îsi extinde impactul asupra societatii prin eforturi filantropice. Pe parcursul anului, Fundatia Xiaomi a facilitat numeroase donatii pentru ajutor în caz de dezastre naturale si initiative de asistenta sociala, subliniind angajamentul companiei fata de responsabilitatea sociala corporativa.

Guvernanta si conformitate

Între timp, Xiaomi Group a continuat sa ridice standardul sistemului sau de management ESG, cu o convingere ferma ca este un pilon cheie în sanatatea si dezvoltarea companiei. În acest scop, consiliul de administratie este informat periodic despre progresele înregistrate în acest domeniu. În recunoasterea eforturilor sale din 2023, Xiaomi a primit mai multe premii si distinctii, inclusiv Best ESG în sectorul Tehnologie Hardware de catre Institutional Investor si Compania ESG de urmarit de catre Bloomberg Green.
Mai mult, angajamentul ferm al companiei fata de egalitate si diversitate a culminat cu numirea primei sale directoare în consiliu, în ianuarie 2024, o piatra de hotar care evidentiaza abordarea progresista a Xiaomi fata de incluziune.

De asemenea, consolidându-si dedicarea fata de inovare si protectia proprietatii intelectuale, Xiaomi a încheiat perioada de raportare 2023 cu peste 37.000 de brevete obtinute la nivel global, un testament al focusului pe dezvoltarea tehnologiilor de cel mai înalt nivel si al respectului pentru drepturile de proprietate intelectuala.

Publicarea raportului privind integrarea principiilor de mediu, sociale si de guvernanta din 2023 reflecta angajamentul Xiaomi de a-si juca rolul pentru a îmbunatati lumea în care traim si progresul în acest sens. Prin eforturile depuse în domeniul tehnologiei inovatoare, al unei filozofii zero emisii de carbon, al unui impuls pentru dezvoltarea întregului lant de aprovizionare si al unei guvernari si conformitati stricte, compania a facut pasi semnificativi catre un viitor durabil.

Documentul curent prezinta o vedere de ansamblu a raportului integral. Versiunea integrala este disponibila aici.