Vertiv lanseaza Raportul de mediu, social si guvernanta pentru 2022, care detaliaza initiativele si realizarile ESG ale companiei in al doilea raport anual de acest tip
3/34935
calendar_month 31 Mai 2023, 11:55
Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructura digitala critica si solutii de continuitate, a lansat astazi cel de-al doilea raport anual privind eforturile companiei de mediu, social si guvernanta (ESG), evidentiind initiative din mai multe domenii cheie.

In 2022, eforturile s-au concentrat pe sase domenii cheie pentru viziunea si valorile companiei: produse si sisteme eficiente, operatiuni responsabile, angajatii si vecinii sai, integritatea lantului de aprovizionare si guvernanta. Unele dintre initiativele si rezultatele evidentiate in raport includ:

    • Extinderea atat a portofoliului de produse, cat si a produselor din pipeline cu oferte noi si imbunatatite, cu atribute de eficienta energetica si de apa.

    • Lansarea Ghidului Vertiv pentru sustenabilitatea centrelor de date, o resursa online de practici si tehnologii emergente pentru a ajuta industria sa avanseze catre operatiuni net-zero. 

    • Lansarea de sesiuni de instruire pentru diversitate, echitate si incluziune (DE&I) pentru echipa de management si alti lideri globali si regionali si formare continua privind discriminarea inconstienta.

    • Centralizarea si extinderea programelor de bunastare a angajatilor pentru asociatii la nivel global.

    • Contributia la schimbari pozitive in comunitatile de pe tot globul prin voluntariatul angajatilor sustinut de companie, cu accent pe educatie si STEM, pe persoanele cu diferite nevoi, pe asistenta medicala si pe imbunatatirea comunitatii.

    • Pasii intreprinsi in 2022 pentru a reduce impactul afacerii Vertiv asupra mediului. In Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), mai multe fabrici au achizitionat energie regenerabila pentru operatiuni, iar locatia Vertiv E+I Engineering Burnfoot din Irlanda a instalat un sistem care recicleaza si reutilizeaza toata apa de proces din productie, reducand cantitatea totala de apa consumata la fata locului. In America de Nord, unitatea din Delaware, Ohio a inceput instalarea unui camp solar la fata locului, pentru a sprijini o initiativa demonstrativa de microretea. 

    • Angajamentul continuu fata de integritatea lantului de aprovizionare, analizand 100% din cheltuielile furnizorilor din anul anterior si efectuand diligenta suplimentara asupra a peste 500 de furnizori directi si indirecti pentru a asigura conformitatea cu standardele de varf din industrie pentru drepturile omului si conditiile de munca.

„Am progresat constant in angajamentul nostru de a fi o entitate globala si corporativa responsabila”, a declarat Giordano Albertazzi, CEO Vertiv. „Cream produse si sisteme fiabile, eficiente energetic si din punct de vedere al apei, care sprijina obiectivele de mediu ale clientilor nostri, imbunatatind in acelasi timp propriile noastre politici si impactul legat de operatiunile noastre, oamenii si comunitatile noastre, lantul nostru de aprovizionare. Suntem mandri sa impartasim lumii munca noastra pe aceste fronturi.

”Raportul ESG din acest an introduce, de asemenea, raportarea aliniata la recomandarile Task Force on Climate-Related Financial Disclosures (TCFD), un cadru principal pentru comunicarea gestionarii riscurilor si oportunitatilor climatice si modul in care acestea influenteaza strategia de afaceri a Vertiv.

Detalii suplimentare sunt disponibile in raport, care poate fi accesat si descarcat la adresa Vertiv.com.