Vertiv investeste in unitatea de productie din Irlanda de Nord pentru a sprijini cererea in crestere determinata de AI si tendintele de digitalizare
3/35465
calendar_month 06 Nov 2023, 17:44


Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructura digitala critica si solutii de continuitate, a anuntat astazi o investitie semnificativa in unitatea de productie din Campsie, Derry / Londonderry, creand aproximativ 200 de locuri de munca calificate si contribuind la economia Irlandei de Nord. Sprijinita de Invest Northern Ireland, investitia Vertiv va consolida si mai mult sectorul de productie si inginerie al Irlandei de Nord, deja foarte dezvoltat si avansat.

Vorbind despre investitie, Karsten Winther, presedintele Europei, Orientului Mijlociu si Africii la Vertiv, a declarat: „Suntem incantati sa realizam aceasta investitie care va sprijini cresterea afacerilor noastre in EMEA si la nivel global si ne va ajuta sa satisfacem cererea puternica a pietei pentru solutiile noastre de infrastructura, determinate in principal de digitalizare si de adoptarea AI. Vertiv se concentreaza pe rezolvarea celor mai importante provocari cu care se confrunta centrele de date, retelele de comunicatii si facilitatile comerciale si industriale de astazi, cu un portofoliu de solutii de alimentare, racire si infrastructura IT. Aceasta noua investitie ne va sprijini obiectivul.”

Philip O'Doherty, managing director pentru afacerea E+I la Vertiv, a adaugat: „Derry nu a fost singura locatie pe care am luat-o in considerare pentru aceasta facilitate, dar a iesit prima in lista cand ne-am dat seama de calitatea fortei de munca locale, de mediul de afaceri competitiv din perspectiva costurilor si usurinta cu care putem stabili legaturi si colabora cu colegiile si cu universitatile pentru a ne sprijini planurile de cercetare si dezvoltare. Sprijinul din partea Invest NI a fost, de asemenea, crucial pentru decizia noastra de a alege Irlanda de Nord.” 

Departamentul pentru Economie responsabil de Academiile de Competente Asigurate (Assured Skills) va ajuta la ocuparea a 72 de locuri de munca prin furnizarea de instruire in domeniile de competente necesare in instalatii electrice si mecanice.

Mike Brennan, secretar permanent la Departamentul pentru Economie, a salutat investitia Vertiv, declarand: „Acest anunt de noi locuri de munca din partea Vertiv este o veste excelenta pentru Nord-Vest, sustinand locul Irlandei de Nord in sectorul Advanced Manufacturing (productiei de varf) si dezvoltand in continuare economia noastra sub-regionala.

„Academiile de Competente Asigurate au un istoric de inzestrare a participantilor cu abilitatile de care angajatorii au nevoie pentru a inflori si a creste. In plus, participantilor la aceste Academii de Competente Asigurate care finalizeaza formarea li se garanteaza un interviu de angajare pentru un rol la Vertiv si vor fi puternic pozitionati pentru succes.”

Salutand investitia, Mel Chittock, CEO interimar al Invest NI, a declarat: „Summitul pentru investitii din septembrie a prezentat inovatia si punctele forte tehnologice ale Irlandei de Nord intr-o serie de sectoare. Anuntul de astazi al Vertiv demonstreaza atractia pe care companiile internationale o au pentru Irlanda de Nord atunci cand cauta o locatie optima pentru crestere.” 

„Invest NI lucreaza pentru a realiza Viziunea 10x a Departamentului pentru Economie de a crea o economie productiva, bazata pe inovatie si pe exporturi in Irlanda de Nord, realizand totodata o distributie mai echitabila a oportunitatilor pentru toti oamenii nostri prin echilibrul regional. Aceasta investitie in sectorul de productie avansata din nord-vest, care este unul dintre clusterele noastre prioritare, ne aduce cu un pas mai aproape de a realiza acest lucru.” Vertiv recruteaza activ pentru posturi vacante in inginerie si in alte roluri. Compania are o strategie puternica de diversitate si incluziune si incurajeaza femeile sa aplice pentru posturi, cu scopul de a atrage mai multe femei in carierele STEM la Vertiv. De asemenea, va folosi aceasta oportunitate pentru a dezvolta programul sau de ucenicie deja de succes, in scopul atragerii de absolventi si ucenici in roluri calificate cu norma intreaga.

Acest anunt este cea mai recenta dezvoltare in amprenta globala de productie a Vertiv. Compania opereaza in peste 130 de tari, oferind un portofoliu extins de solutii si servicii de energie, racire si infrastructura IT, care se extind de la cloud pana la retelele edge.

Declaratii anticipative

Acest comunicat contine declaratii previzionale in sensul Legii pentru reforma litigiilor privind titlurile de valoare private din 1995, al Sectiunii 27 din Legea privind titlurile de valoare si Sectiunii 21E din Legea privind schimbul de titluri de valoare. Aceste declaratii reprezinta doar o predictie. Evenimentele sau rezultatele efective pot diferi substantial de cele din declaratiile anticipative prezentate in acest document. Cititorii sunt invitati sa consulte documentele depuse de Vertiv la Comisia pentru valori mobiliare si burse, inclusiv cel mai recent raport anual in cadrul formularului 10-K si orice rapoarte trimestriale ulterioare in cadrul formularului 10-Q, pentru a beneficia de o discutie pe marginea acestora si a altor factori de risc importanti privind Vertiv si operatiunile sale. Vertiv nu are nicio obligatie si isi declina in mod expres orice obligatie de a isi actualiza sau modifica declaratiile anticipative, fie ca urmare a unor informatii noi, evenimente viitoare sau in alt mod.Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?