Vertiv introduce solutii prefabricate din lemn pentru a ajuta la cresterea durabilitatii centrelor de date in America de Nord si EMEA
3/35591
calendar_month 28 Nov 2023, 12:05


Noua varianta Vertiv™ TimberMod™ poate reduce semnificativ amprenta de carbon in comparatie cu alternativele din otel 

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructura digitala critica si solutii de continuitate, a prezentat astazi varianta inovatoare Vertiv™ TimberMod™ a familiilor Vertiv™ Power Module si SmartMod™, avand ca si componenta cheie lemnul, in locul otelului, pentru solutiile de centre de date modulare prefabricate (PFM).

Disponibila in America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA), aceasta lansare revolutionara reflecta angajamentul Vertiv de a sprijini obiectivele de sustenabilitate ale clientilor prin utilizarea unui material mai ecologic, care poate minimiza epuizarea resurselor si emisiile de CO2.

Daca provine dintr-o recoltare durabila, lemnul serveste ca material de constructie regenerabil, cu potentialul de a minimiza epuizarea resurselor si de a reduce amprenta de carbon de pana la trei ori in comparatie cu otelul, pe baza reducerii emisiilor de CO2 asociate ciclului de viata al produsului, de la taiere pana la fabrica, transportului materialelor si elementelor structurale la locul de asamblare. Aceasta alegere ecologica se aliniaza cu misiunea Vertiv de a oferi solutii care indeplinesc standardele de inalta performanta, dar care contribuie si la efortul global de reducere a emisiilor de CO2.

Vertiv TimberMod indeplineste cerintele structurale aplicabile ale cladirii, oferind performante mari in fata activitatii seismice, a fortelor vantului si a cerintelor structurale. Dincolo de abilitatea sa structurala, aceasta solutie inovatoare adauga o dimensiune estetica arhitecturii centrului de date, armonizandu-se perfect cu diverse medii naturale intr-un design elegant.

„Suntem dedicati gasirii de solutii inovatoare care pot ajuta la reducerea amprentei de carbon a centrelor de date prin utilizarea de materiale si procese de constructie ecologice”, a declarat Viktor Petik, vicepresedinte si lider EMEA pentru afacerea Vertiv Solutii Modulare Integrate. „Prin incorporarea materialelor din surse regenerabile, Vertiv TimberMod nu numai ca ofera o optiune mai ecologica, dar face acest lucru fara a compromite performanta, creand astfel un impact pozitiv atat asupra mediului, cat si asupra eficientei operationale a clientilor nostri.”

„Desi centrele de date din lemn nu sunt noi, ele au devenit mult mai accesibile acum prin faptul ca un furnizor important de centre de date modulare prefabricate ofera blocuri de constructie pentru centre de date sau un intreg centru de date construit cu lemn, cu asigurarea inginereasca ca va ramane fiabil”, a spus Vlad Galabov, director pentru cloud si centre de date la grupul de cercetare si consultanta tehnologica, Omdia.Vertiv™ TimberMod a fost prezentat la conferinta de presa Vertiv “Vertiv Driving Innovation 2023: The Prefabricated Modular Revolution” de saptamana trecuta si este cea mai recenta solutie lansata in cadrul portofoliului in crestere de solutii PFM standard si personalizabile. Capacitatea flexibila a solutiilor prefabricate Vertiv le face o alegere ideala pentru centrele de date de toate dimensiunile, de la mici si medii la hiperscale, oferind scalabilitate si adaptabilitate care se aliniaza cu cresterea dinamica a afacerilor. Implementarea usoara si flexibilitatea sunt caracteristici cheie, asigurand clientii ca isi pot extinde capabilitatile centrului de date fara probleme.

Vertiv ofera, de asemenea, servicii end-to-end pentru a facilita implementarea rapida si operatiuni eficiente. Acest suport cuprinzator include punerea in functiune, intretinerea continua, monitorizarea de la distanta si instruirea, intarind dedicarea de a oferi clientilor o solutie holistica.