hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  Vertiv inaugureaza Centrul de experienta pentru clienti si instalarea microretelei in centrul de date din Delaware, Ohio

Vertiv inaugureaza Centrul de experienta pentru clienti si instalarea microretelei in centrul de date din Delaware, Ohio

calendar_month 27 Oct 2023, 15:55


Microreteaua Vertiv combina tehnologiile de infrastructura de ultima ora si sursele alternative de energie pentru a demonstra solutiile pentru energie fiabila si robusta pentru operatiunile centrelor de date.

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructura digitala critica si solutii de continuitate, a anuntat astazi marea deschidere a Centrului sau de experienta pentru clienti Vertiv, care include o solutie de alimentare prin microretea pentru a ajuta centrele de date sa faca fata provocarilor legate de capacitatea si disponibilitatea retelei electrice. Centrele de date se confrunta cu aceste provocari, deoarece progresele in transformarea digitala, inclusiv inteligenta artificiala (AI) si AI generativa (GenAI), pun in dificultate utilitatile electrice traditionale. Vertiv a colaborat cu American Electric Power (AEP) pentru aplicatia microretelei. Microreteaua si centrul de experienta sunt acum active la unitatea Vertiv din Delaware.

Microretelele pentru centrele de date au devenit din ce in ce mai populare, deoarece tendintele precum inteligenta artificiala (AI) necesita mai multa putere decat este disponibila in retelele electrice traditionale. In plus, microretelele pot fi utilizate pentru a reduce dependenta de reteaua electrica privind capacitatea si disponibilitatea energiei si pentru a reduce pornirile generatorului  de rezerva diesel.

Vertiv va folosi aplicatia ca dovada a conceptului pentru a testa functiile operationale ale microretelei si tehnologiilor de infrastructura a centrului de date Vertiv™, inclusiv fiabilitatea, durata backupului si capacitatea de raspuns a microretelei intr-o varietate de conditii de operare normale si extreme. Microreteaua Vertiv imbina cele mai bune, fiabile si ecologice tehnologii de infrastructura, pentru a sustine disponibilitatea centrului de date si obiectivele de sustenabilitate.

„Clientii nostri evalueaza rolul microretelelor si al sistemelor de stocare a energiei in baterie (BESS) pentru sistemele lor de alimentare critice. Crearea unei microretele care serveste atat ca centru de experienta pentru clienti, cat si ca laborator de testare pentru performanta va permite Vertiv sa ajute clientii sa ia decizii foarte importante cu privire la cat de adecvata este o microretea si BESS pentru centrul lor de date si cum sa-si implementeze propria microretea,” a declarat Kyle Keeper, vicepresedinte senior, dezvoltare si ingineria produselor Global AC Power la Vertiv. „Acesta este un pas important in a ajuta clientii nostri sa opereze mai eficient reteaua electrica.”

Microreteaua de 1,0 megawatt (MW) include o retea solara PV (fotovoltaica) de 1,0 MW AC, celule de combustie cu hidrogen de 400 MW, sistem de stocare a energiei in baterie DynaFlex (BESS) Vertiv™ de 1,0 MW si un sistem de alimentare neintreruptibila (UPS) Vertiv, baterie litiu-ion, comenzi ale sistemului si alte componente critice.

Microretelele reduc vulnerabilitatea la intreruperile utilitatilor publice prin folosirea unui numar de resurse energetice distribuite conectate, cu un BESS care stocheaza energia si o furnizeaza la cerere, dupa cum este necesar. In aplicatia Vertiv, sursele de energie provin de la reteaua electrica, reteaua solara si celula de combustibil cu hidrogen.

 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?