Vertiv a fost selectat de Universitatea din Pisa pentru a-si extinde infrastructura existenta a centrului de date
3/36392
calendar_month 28 Mar 2024, 16:20

Universitatea din Pisa se bazeaza pe Vertiv pentru extinderea capacitatii infrastructurii de date in sprijinul procesarii de inalta performanta si a Inteligentei Artificiale

Solutiile de alimentare si de racire cu lichid raspund provocarilor proiectului „ The Hybrid Green Data Centre Expansion” pentru a imbunatati eficienta energetica, a reduce costurile de operare si a optimiza spatiul disponibil

Vertiv, (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructura digitala critica si solutii de continuitate, a fost selectat de Universitatea din Pisa pentru a-si extinde infrastructura existenta a centrului de date si pentru a furniza echipamentele de alimentare si racire cu lichid necesare pentru a satisface noile cerinte ale sistemelor de procesare de inalta performanta si pentru a mentine un nivel ridicat de flexibilitate operationala.

Universitatea din Pisa, fondata in 1343, este una dintre cele mai vechi si mai prestigioase universitati din Italia si Europa. Este organizata in 20 de departamente, care includ umanistica, stiinte si informatica, cu aproximativ 50.000 de studenti inscrisi la diferite nivele de studiu. Universitatea avea deja trei centre de date in oras pentru a sprijini activitatile de predare si cercetare si trebuia sa imbunatateasca in continuare infrastructura pentru a oferi o mai mare eficienta si agilitate. In 2016, Universitatea din Pisa a demarat un proiect de dezvoltare a unui nou centru de date numit „The Green Data Center” (Centrul de date verde). Vertiv a fost ales pentru a furniza infrastructura critica de alimentare si de racire, iar implementarea cu succes a proiectului a condus la o relatie tehnica si strategica puternica cu Universitatea. Mai recent, Universitatea a apelat la Vertiv pentru a extinde acest centru de date si a sustine cerintele de infrastructura ale aplicatiilor de procesare de inalta performanta.

„Obiectivul principal al proiectului nostru cunoscut sub numele de „ The Hybrid Green Data Centre Expansion” a fost acela de a folosi aripa disponibila a cladirii, pastrand in acelasi timp designul original si interfata cu utilizatorul intacte”, a declarat Maurizio Davini, CTO la Universitatea din Pisa. „De asemenea, trebuia sa integram noi elemente tehnologice care sa contribuie la satisfacerea cerintelor tot mai mari de procesare de inalta performanta, oferind in acelasi timp o flexibilitate operationala excelenta. Cerintele au fost indeplinite pe deplin de catre Vertiv, ceea ce ne-a permis sa mentinem sub control costurile cu energia pentru o gestionare eficienta a noului nostru centru de date.” 

„Adoptarea tot mai mare a aplicatiilor de inalta densitate si AI necesita strategii inovatoare de infrastructura”, a declarat Giordano (Gio) Albertazzi, CEO la Vertiv. „Solutiile Vertiv, inclusiv racirea cu lichid pentru aplicatii direct-to-chip si sistemele de energie de inalta densitate, vor oferi Universitatii din Pisa capacitatea de care are nevoie pentru a sprijini o procesarea ulterioara si cercetarea generatiilor viitoare de studenti.” 

Vertiv a furnizat o combinatie de solutii de alimentare, racire, rack, retele si service, inclusiv patru solutii de izolare fizica a coridoarelor calde si reci -Vertiv™ DCC. In ceea ce priveste racirea, solutia hibrida include douazeci de unitati de racire intercalate intre rackuri Vertiv™ Liebert® CRV si doua sisteme de racire Vertiv™ Liebert® PDX-PI cu expansiune directa montate pe podea, cu compresoare cu viteza variabila, precum si trei unitati de racire cu lichid Vertiv™ Liebert® XDU, care controleaza temperatura si debitul agentului frigorific catre servere intr-o aplicatie direct-to-chip. Vertiv a furnizat, de asemenea, mai multe solutii de alimentare, inclusiv doua sisteme UPS si baterii VRLA Vertiv™ Liebert® APM 500 kVA, opt tablouri de distributie electrica Vertiv™ Liebert® RXA, o solutie prefabricata Vertiv™ Power Module de 400 kW, 76 PDU-uri (unitate de distributie a energiei) cu control de la distanta pentru fiecare priza de alimentare Vertiv™ Geist™ si 38 de rack-uri Vertiv™ VR. In special, modulul extern Vertiv Power a permis extinderea centrului de date, in ciuda constrangerilor de spatiu din cladire. Vertiv a oferit o solutie la cheie, gestionand furnizorii si subcontractorii pentru a completa spatiul interior cu sisteme de detectie si stingere a incendiilor, in timp ce un grup electrogen extern de 630 kW a fost integrat cu modulul extern Vertiv Power. 

Vertiv a oferit, de asemenea, servicii de consultanta, proiectare, instalare si punere in functiune, inclusiv integrarea software-ului de monitorizare Vertiv™ Environet™ Alert, care permite clientului sa monitorizeze de la distanta intreaga infrastructura.

„Pe baza nevoilor evidentiate, am sugerat Universitatii din Pisa sa adopte sistemele de racire cu lichid Liebert® XDU si apoi am creat coridoare hibride personalizate, care integreaza atat echipamente racite cu aer, cat si noi echipamente racite cu lichid”, a declarat Andrea Faeti, director de vanzari pentru conturile de intreprindere din Italia la Vertiv. „Infrastructura hidraulica a fost extinsa, permitand unitatilor de racire instalate anterior sa furnizeze apa racita noilor echipamente ale centrului de date. In plus, constrangerile de spatiu ne-au determinat sa proiectam un Vertiv Power Module extern personalizat pentru specificul locatiei. Solutia a fost completata cu serviciul nostru de monitorizare care ofera vizibilitate si control in timp real a intregii infrastructuri a centrului de date.”

 Printre principalele beneficii oferite de solutiile Vertiv nou implementate se numara implementarea racirii cu lichid in centrele de date existente racite cu aer. Combinarea racirii cu aer si lichid este una dintre cele mai recente tendinte in managementul termic, pentru a permite utilizarea redusa a energiei pentru capacitati mai mari de racire. In cele din urma, noua infrastructura ofera o serie de beneficii, cum ar fi rezistenta ridicata, racirea eficienta pentru echipamentele de inalta densitate si monitorizarea si managementul imbunatatite pentru a mentine disponibilitatea sistemului.