Vanzarile de apartamente noi in Berceni. Analize, retrospective si asteptari pentru anul in curs
7/7114
calendar_month 27 Apr 2017, 17:59
Achizitionarea unei locuinte presupune un lung sir de alergari, vizionari, dar si alocarea unui timp adecvat in vederea intocmirii actelor achizitionarii unei locuinte.

In ultimii ani, domeniul imobiliar a avut parte de o serie de transformari substantiale, ocazionate, in primul rand, de schimbarea perpetua a conditiilor de creditare, cat si de aparitia si dezvoltarea unor ambitioase proiecte imobiliare. Destinate tinerilor, cat mai ales familistilor, noile ansambluri rezidentiale din partea de sud de a capitalei a atras atentia, deoptriva a cumparatorilor de rand, cat si a specialistilor din domeniul imobiliar.

Preturile reduse, comparativ cu partea de nord, mult mai luxoasa, dar si mai costisitoare, sunt reteta succesului pentru dezvoltatorii imobiliari. Din aceasta ecuatie nu au avut de castigat doar agentiile si dezvoltatorii care se ocupa de vanzari de apartamente noi in Berceni, cat mai ales bucurestenii.

Potrivit expertilor imobiliari, partea de sud a capitalei a fost zona cu cea mai spectaculoasa transformare din ultimul deceniu. Numarul proiectelor rezidentiale a crescut intr-un ritm sustinut, facand fata cu tendintelor si cerintelor pietei imobiliare relansate, parca, dupa declinul economic din perioada 2008-2011.

Cand vine vorba de vanzari de apartamente noi din cartierul Berceni, consilierii imobiliari recunosc faptul ca pretul accesibil i-a atras ca un magnet, in special pe tinerii cu varste intre 25 si 35 de ani.

Pret accesibil pentru imobilele cu o singura camera

Pentru anul recent incheiat, specialistii au estimat un pret mediu de tranzactionare al garsonierelor, care incepe de la 25-30.000 de euro, pentru imobilele situate in zonele periferice, sau din imprejurimile cartierului Berceni.

De exemplu, la Nemar Rezidential, pretul unei garsoniere situata in imediata vecinatate a statiei de metrou Dimitrie Leonida, constructie din anul 2014, la etajul 1, complet finisata, cu centrala proprie si suprafata de 35 mp utili este undeva la 25500 euro, de aceea si vanzarile de apartamente noi in Berceni sunt in crestere.

Vanzarile de apartamente noi cu doua camere, in Berceni, sunt cele mai prolifice

Pe segmentul de locuinte recent construite, vanzarile de apartamente noi Berceni s-au dovedit a fi extrem de profitabile anul trecut.

Expertii imobiliari sustin ca un apartament cu doua camere in zona porneste de la 34-35000 de euro, in functie de pozitionare si suprafata. Pentru a exemplifica, un apartament cu doua camere, cu o suprafata utila de aproximativ 43 mp, constructie din 2014 pe cadre de beton, cu zidarie realizata din caramida porotherm de 25 cm, costa 34000 de euro. Chiar daca nu este foarte aproape de centru, zona este una destul de linistita si dispune de acces faclil la statia de metrou Dimitrie Leonida.

Pentru cei un pic mai prentiosi, agentia ofera, in acceasi zona, apartamente mult mai spatioase. Un apartament de 50 de mp, cu toate finisajele si utilitatile costa 41000 de euro.

Apartamentele de trei camere - lux, confort, spatiu incepand de la 45000 de euro

In materie de vanzari de apartamente noi Berceni, imobilele cu 3 camere se situeaza pe un loc fruntas in randul preferintelor cumparatorilor. In zona Soseaua Oltenitei, in apropierea comunei Popesti Leordeni, un apartament spatios, avand o suprafata utila de 66 mp ajunge la 45000 de euro.In zona Aparatorii Patriei, un apartament construit in anul 2012, de 80 mp costa 57000 euro. In zone mai centrale, aproape de Piata Sudului sau Brancoveanu, pretul se situeaza undeva la 80000 euro, pentru un apartament de 3 camere de 76 mp.