Universitatea din Oradea se alatura initiativei Binance Romania Crypto School si programului Global University Outreach
3/36219
calendar_month 23 Feb 2024, 14:03


Universitatea din Oradea si Binance Romania promoveaza educatia financiara gratuita, prin proiectul national Crypto School.

Proiectul educational in limba romana Crypto School a fost lansat in decembrie 2023 de catre Binance, in parteneriat cu InfoCons si @Romania ONG. Crypto School ofera o serie de module online accesibile, concepute pentru a explica in detaliu, pe intelesul fiecarui utilizator, elementele fundamentale ale sistemului financiar, mecanismele blockchain si piata cripto.

Prima serie de cursuri din Crypto School include:
•    Bazele Blockchain
•    Bazele Cripto
•    Descentralizarea
•    Web3 si Metaversul
•    Notiuni de trading
•    Strategii de trading si investitii

Finalizarea fiecarui curs ofera utilizatorilor din Romania nu doar un pachet de cunostinte utile, ci si certificate si recompense interesante in ecosistemul Binance. Cursurile de pe platforma sunt structurate pe niveluri pentru Incepatori, Intermediari si Avansati.

Cursurile online sunt disponibile integral la: https://www.binance.com/ro/events/scoalacrypto 

In context, Universitatea din Oradea s-a alaturat si programului Global University Outreach, care urmeaza pilotului de succes din Kazahstan, anuntat initial in decembrie 2022, ce a integrat un curriculum fundamental de blockchain in programele academice a 22 de universitati. Prin aceasta initiativa, peste 300 de cadre didactice universitare au fost instruite in domeniul ingineriei si conformitatii blockchain.

Programul pilot a fost executat printr-o abordare colaborativa, in mai multe etape, intre Blockchain Center si Binance Academy. Initial, accentul a fost pus pe elaborarea de programe specializate si sesiuni de instruire pentru cadrele didactice universitare. Bazandu-se pe expertiza nou dobandita a educatorilor, Blockchain Center a colaborat cu conducerea universitatii pentru a finaliza programele academice si a implementa curricula dezvoltata studentilor din universitatile participante.

Succesul proiectului pilot din Kazahstan a condus la decizia de a initia programul Global University Outreach, ducand ambitia Binance Academy si Blockchain Center de a avansa educatia blockchain la nivel international, incluzand si Universitatea din Oradea.

La nivel global, Binance Academy, sub egida careia functioneaza Crypto School, ajunge la 3,7 milioane de utilizatori noi. Pana in prezent, 510.000 de participanti au finalizat cursuri, iar 98.000 de certificate NFT au fost distribuite.

Versiunea in limba romana a fost lansata in august si cuprinde deja peste 300 de articole informative in limba romana.