hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  Un city break la Roma pe bani putini

Un city break la Roma pe bani putini

calendar_month 24 Nov 2016, 17:36
Orașul de pe malul Tibrului e unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa, așa că nu e de mirare că un city break la Roma se regăsește pe lista vacanțelor de neuitat a călătorilor împătimiți, dar și a turiștilor abia inițiați între-ale zborurilor. Roma e o destinație de vacanță spectaculoasă pentru că îți dă senzația că te afli într-un muzeu în aer liber, așa că o să-ți întorci privirea în toate direcțiile, un loc cu o istorie însemnată, cu cele mai frumoase muzee și galerii de artă și restaurante cu mâncare delicioasă. Zumzetul din piețe, de pe străzile Romei și din fața celor mai importante obiective turistice nu încetează niciodată, într-un oraș în care fiecare zi vine cu o altă descoperire.

Spre deosebire de primăvară și vară când Roma e foarte aglomerată, toamna și iarna turiștii nu sunt la fel de numeroși, iar ofertele pentru hoteluri în Roma scad și cu până la 30% față de prețul plătit pentru o cameră de hotel în plin sezon. Chiar și în extra-sezon, e bine să îți rezervi hotelul din Roma cu o lună înainte sau chiar mai mult de atât, ca să fii sigur că prinzi cele mai bune oferte.

De asemenea, prețul biletelor de avion spre Roma scade începând cu sfârșitul lunii noiembrie. În felul acesta, poți zbura spre Roma și cu 40 – 50 de euro dus-întors, ori chiar mai puțin. Cu siguranță, capitala Italiei e una dintre cele mai ieftine destinații city break din Europa, cel puțin pentru turiștii români, în sezonul de iarnă, și nu numai. În plus, nu prea contează în care oraș din România locuiești, pentru că toate zborurile duc spre Roma. Poți ajunge ușor la un aeroport care are o cursă directă spre Roma, și nu trebuie să pleci neapărat din București. Ai la dispoziție destul de multe legături directe cu avionul și zboruri low-cost spre Roma din Timișoara, Iași, Bacău și curse ocazionale din Cluj-Napoca, Sibiu sau Constanța. Cele mai bune oferte le găsești pentru bilete de avion București-Roma. Fie că aterizezi pe aeroportul Ciampino sau Fiumicino, un bilet pentru autobuzul care te duce în centrul Romei nu te ajunge la mai mult de 5-6 euro.

În cele din urmă, ai toate motivele să te lași sedus de magia Romei și să îți rezervi bilete de avion iarna. Temperaturile nu sunt la fel de scăzute precum în Europa centrală, pentru că în Roma se mai simte încă influența Mării Mediterane, iar orașul semi-înghețat împodobit cu luminițe colorate și înțesat de piețe de Crăciun are o frumusețe aparte, pe care nu ai cum să o surprinzi vara când Roma abia respiră de la numărul ridicat de turiști.

Pe gratis, într-un city break la Roma 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?