hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  Trend Micro a blocat peste 9 milioane de atacuri tip ZeuS, in numai 6 luni

Trend Micro a blocat peste 9 milioane de atacuri tip ZeuS, in numai 6 luni

calendar_month 17 Mar 2010, 11:46
Peste 9 milioane de atacuri de tip ZeuS botnet au fost blocate de soluţiile Trend Micro în ultimele 6 luni, cu o rată medie de 300 de detecţii unice pe zi. Soluţiile Trend Micro au protejat astfel date vitale ale utilizatorilor (inclusiv informaţii bancare) şi au prevenit cu succes furturi de identitate şi scurgeri ilicite de bani.

Botnetul ZeuS nu este o noutate – l-am observat propagându-se în mediul online în ultimii ani. Este alarmantă însă creşterea rapidă a ratei de atacuri din ultima perioadă”, a declarat Raimund Genes, CTO în cadrul Trend Micro. “ZeuS este în acest moment una dintre cele mai notorii ameninţări de securitate IT la adresa utilizatorilor de Internet şi Trend Micro ripostează pe masură: în ultimele 6 luni am blocat aproximativ 9 milioane de atacuri ZeuS şi nu ne vom opri aici”, a adăugat oficialul.

“Succesul” botnetului ZeuS este atribuit în mare parte abilităţii hackerilor de a recruta utilizatori casnici ce se înscriu în programe înşelătoare de tip work-from-home (lucrează de acasă). Pe fondul situaţiei economice nefavorabile din Statele Unite ale Americii şi din întreaga lume, cu milioane de şomeri în căutarea unui loc de muncă, hackerii se pot încrede într-un succes garantat în procesul de recrutare de “acoliţi”.
Aceştia sunt instruiţi să ofere informaţii personale, pe care hackerii le folosesc pentru a accesa conturi bancare online compromise şi pentru a transfera sume de bani către Europa de Est. Aceste transferuri sunt realizate în limita a 10.000 USD, astfel încât orice alerte bancare din domeniul transferurilor de bani sunt evitate.

ZeuS este conceput astfel încât furtul informaţiilor critice şi al datelor bancare este realizat într-un mod deosebit de discret, evitând detecţia de către majoritatea soluţiilor de securitate.

Trend Micro oferă însă cea mai avansată tehnologie pentru eliminarea imediată a atacurilor de tip botnet: Trend MicroSmart Protection Network™. Aceasta permite corelarea zilnică a peste 20 miliarde de emailuri, pagini web şi fişiere, folosind aceste informaţii pentru a identifica instantaneu ameninţările.

De asemenea, Trend Micro pune la dispoziţia utilizatorilor HouseCall Free Malware Scan, o aplicaţie gratuită ce facilitează identificarea şi remedierea rapidă a unei game largi de ameninţări: viruşi, viermi, troieni şi spyware. Aplicaţia este disponibilă gratuit pe site-ul Trend Micro. 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?