The Longevity Talks cea mai mare conferinta despre longevitate din Romania
3/36717
calendar_month 20 Mai 2024, 15:55


Arcadia Medical Beauty si Centrul de Longevitate Arcadia au organizat la Iasi „The Longevity Talks”, un eveniment dedicat optimizarii stilului de viata pentru ca inaintarea in varsta sa se transforme intr-un proces sanatos si armonios. Evenimentul a debutat cu doua conferinte si a continuat cu o serie de ateliere practice si dialoguri directe cu echipa medicala Arcadia si cu invitatii speciali la acest eveniment. Zece speakeri cu expertiza in zona longevitatii si a sanatatii au adus in prim plan subiecte de interes cum ar fi perimenopauza si menopauza, terapiile pentru sanatatea si frumusetea pielii, nutritia anti-aging, ginecologia estetica.

Fiecare etapa din viata vine cu bucurii, dar si cu provocari neasteptate. Desi inaintarea in varsta nu poate fi oprita, efectele ei pot fi incetinite prin mentinerea unui stil de viata activ si prin gestionarea corecta a tuturor schimbarilor care apar odata cu trecerea timpului. Alegerea de informare, de constientizare, de asumare a unor obiceiuri noi, benefice reprezinta o forma de respect fata de propria stare de sanatate, o responsabilitate individuala, dar si o responsabilitate a intregului sistem medical. Daca pana acum sistemul de sanatate punea accent pe tratarea afectiunilor si pe prevenirea lor, Arcadia Medical Beauty si Centrul de Longevitate Arcadia dezvolta sistemul medical printr-o viziune globala si inovativa si prin integrarea terapiilor regenerative pentru cresterea longevitatii.
 
„Imi doresc ca oamenii de toate varstele sa traiasca frumos si sa se bucure de fiecare etapa din viata lor, inclusiv de perioada senioratului. Pentru ca acest lucru sa devina realizabil, este nevoie sa aducem impreuna oameni si institutii care pot genera strategii si idei de impact. Conferinta «The Longevity Talks» este un prim pas pe care noi il facem in aceasta directie si ma bucur sa avem alaturi medici si specialisti dedicati cresterii calitatii vietii la orice varsta. In acelasi timp, insa, redimensionam intregul sistem de sanatate prin Centrul de Longevitate Arcadia si prin tot ceea ce construim in Reteaua Medicala Arcadia”, a declarat Raluca Fiterman, CEO Arcadia – Spitale si Centre Medicale.

Prima parte a evenimentului a reunit specialisti care au discutat despre ce inseamna o viziune care poate asigura o viata lunga, sanatoasa si productiva. Cei mai importanti pasi vizeaza terapiile pentru sanatatea pielii si nutritia anti-aging.

Inaintarea in varsta aduce cu sine doua etape care produc transformari semnificative in viata unei femei: perimenopauza si menopauza. In cea de-a doua parte a evenimentului, specialisti in sanatate hormonala, medici endocrinologi si ginecologi au oferit solutii pentru ameliorarea efectelor de ordin fizic si pentru gestionarea schimbarilor emotionale prin care trec femeile in aceasta perioada.

Tinerete fara batranete prin terapii alternative

Cresterea longevitatii presupune o abordare holistica in ceea ce priveste stilul de viata si sanatatea. Participantii la conferinta „The Longevity Talks” au avut ocazia sa afle direct de la medici specialisti care sunt cele mai noi tehnologii din domeniul frumusetii. Prezentari si ateliere dedicate unor terapii alternative (ateliere de respiratie, utilizarea apei imbogatite cu ozon si practici de nutritie) pentru sanatate si starea de bine au completat zonele cu impact create in cadrul evenimentului.

Spatiul de dialog creat la „The Longevity Talks” a insemnat un transfer de informatii, raspunsuri la intrebari si dezvoltarea unei comunitati pentru care sanatatea este pe primul loc, indiferent de varsta.