Sustainability News Lab isi anunta lansarea oficiala ca parte ESDW 2023
3/35276
calendar_month 26 Sep 2023, 11:00


Sustainability News Lab: O initiativa transformatoare in jurnalism si comunicare se lanseaza in timpul Saptamanii Europene a Dezvoltarii Durabile (ESDW) 2023

Sustainability News Lab, o initiativa inovatoare care vizeaza promovarea jurnalismului si comunicarii in domeniul durabilitatii, isi anunta oficial lansarea in timpul Saptamanii Europene a Dezvoltarii Durabile (ESDW - European Sustainable Development Week) 2023.

Pe fondul urgentei tot mai mari a problemelor de sustenabilitate, o initiativa de pionierat este gata sa isi puna amprenta in Romania. Sustainability News Lab, un proiect inovator care uneste jurnalismul, comunicarea si sustenabilitatea, isi propune sa redefineasca naratiunea, sa imputerniceasca viitorii comunicatori si sa inspire actiune.

Crearea unui viitor durabil

GuerrillaVerde.ro, platforma de educatie ecologica renumita pentru angajamentul sau fata de educatia pentru mediu in Romania, s-a angajat intr-un efort vizionar. Alimentata de o hotarare de neclintit si o alianta de parteneri, aceasta initiativa este gata sa inaugureze o noua era comunicarii si a constientizarii sustenabilitatii.

Partenerii Sustainability News Lab

Aceasta initiativa inovatoare a creat o coalitie formidabila de parteneri pentru a-si aduce viziunea la viata - Ambasada Frantei, Institutul Francez, Ambasada Suediei in Romania, Ikea, Tetra Pak, Asociatia Alucro, Asociatia RespoDEEE si universitati apreciate din Romania. 

De ce Sustainability News Lab?

Sustainability News Lab pune o intrebare fundamentala: De ce jurnalism si comunicare de sustenabilitate?

Proiectul nostru se concentreaza pe educarea urmatoarei generatii de jurnalisti si comunicatori din Romania cu privire la semnificatia jurnalismului si comunicarii durabile. Ne propunem sa echipam studentii in jurnalism, profesionistii, ONG-urile si specialistii in sustenabilitate cu abilitatile necesare pentru a raporta in mod eficient problemele de sustenabilitate si a le comunica unui public mai larg. Credem ca jurnalismul si comunicarea joaca un rol esential in cresterea gradului de constientizare, oferirea de solutii, responsabilizarea factorilor de decizie si reducerea decalajului dintre cunostintele stiintifice si intelegerea publicului.

Comunicarea si jurnalismul specializate in subiecte despre sustenabilitate informeaza, educa si implica societatea cu privire la provocarile de mediu, sociale si economice. Acestea prezinta solutii inovatoare, ii trag la raspundere pe factorii de decizie si fac o punte intre stiinta complexa si intelegerea publicului. Mai mult decat atat, fac o punte intre complexitatile stiintei si intelegerea publicului. Preiau reteaua complicata de date, cercetari si cunostinte si o impletesc intr-o naratiune pe care toata lumea o poate intelege.

Conectarea la European Sustainable Development Week (ESDW) 2023 - Pionierul durabilitatii in timpul ESDW 2023

Sustainability News Lab isi anunta lansarea oficiala ca parte ESDW 2023. Aceasta aliniere subliniaza angajamentul nostru de a contribui la un viitor durabil in armonie cu comunitatea globala. Intrucat ESDW ofera o platforma pentru a evidentia initiativele de sustenabilitate, proiectul nostru se alatura factorilor de schimbare dedicati modelarii unei lumi mai bune. Prin educatie, povestire si implicare, Sustainability News Lab isi adauga vocea corului ESDW, amplificand urgenta abordarii provocarilor de sustenabilitate. Calendarul activitatilor:

Sustainability News Lab se desfasoara in trei etape, din octombrie pana in decembrie 2023.

Etapa I: Ateliere (octombrie): Participantii se lanseaza intr-o calatorie transformatoare printr-o serie de ateliere, disponibile atat online, cat si offline. Acestia se adancesc in arta jurnalismului si comunicarii durabile, acoperind subiecte de la Comunicare si Jurnalism de durabilitate si reciclare: de la teorie la practica, raportarea de mediu la jurnalismul de date, storytelling si comunicarea in multimedia.

Etapa II: Cercetare si scriere (noiembrie): Inarmati cu cunostinte noi, participantii se adancesc in subiecte de sustenabilitate. Ei aduna informatii, realizeaza interviuri si creeaza articole, eseuri, continut video si campanii de comunicare convingatoare.

Etapa III: Sustainability Star Award Competition (decembrie): punctul culminant al acestei initiative se desfasoara cu Sustainability Star Award Competition. Participantii isi trimit materialele, fiind supusi unei evaluari de catre institutiile partenere. Publicul are, de asemenea, o voce, votand pentru Starul sustenabilitatii People’s Choice.

Alaturati-va Miscarii!

Sustainability News Lab nu este doar un proiect; este o invitatie de a face parte dintr-o poveste transformatoare. Prin participare, deveniti un catalizator al schimbarii, crescand gradul de constientizare cu privire la problemele critice de sustenabilitate si inspirand actiuni semnificative. Pe masura ce aceasta naratiune convingatoare se desfasoara, ramaneti aproape de noi pentru actualizari si pregatiti-va sa votati pentru contributiile voastre preferate in decembrie!

Despre: Sustainability News Lab isi propune sa ofere studentilor din Romania cunostintele si abilitatile de care au nevoie pentru a aborda teme de sustenabilitate. Proiectul include o serie de workshop-uri, programe de formare si oportunitati de mentorat pentru studenti, precum si dezvoltarea unei platforme online pentru jurnalismul de sustenabilitate in Romania. Initiativa este dezvoltata sub umbrela GuerrillaVerde.ro, platforma dedicata educatiei de mediu in Romania.