Studiu Binance: 88 la suta dintre utilizatorii institutionali vad o perspectiva pozitiva pe termen lung a activelor criptografice
3/35041
calendar_month 30 Iun 2023, 12:25

Investitorii instituționali cred că scenariile de utilizare din lumea reală și mai buna claritate a reglementărilor vor stimula adopția

Binance Research și Binance VIP & Institutional anunță astăzi concluziile sondajului Institutional Crypto Outlook, ce arată că 63,5% dintre utilizatorii VIP și instituționali ai Binance chestionați au o perspectivă pozitivă asupra activelor cripto în următoarele 12 luni. O mare majoritate, 88% dintre respondenți, menționează un sentiment pozitiv asupra activelor cripto pentru următorul deceniu.

Sondajul determină și că utilizatorii instituționali cred că mai multe scenarii de utilizare în lumea reală (26,9%) și îmbunătățirea clarității reglementărilor (25,3%) ar accelera adoptarea, în defavoarea prețurilor mai mari (3,4%). Acest lucru poate indica faptul că participarea instituțională are un orizont de timp mai lung și, prin urmare, este mai puțin reactivă față de ciclurile de piață pe termen scurt.

Sondajul global asupra a 208 utilizatori Binance VIP și instituționali s-a desfășurat în perioada 31 martie - 15 mai 2023, a explorat datele demografice ale respondenților, precum și atitudinile, preferințele, adoptarea și motivațiile acestora față de investițiile în criptomonede.

Concluziile cheie includ:

- Alocarea instituțională: în ciuda evenimentelor de pe piață din ultimul an, majoritatea (47,1%) investitorilor menține alocarea cripto, iar peste o treime (35,6%) crește alocarea, în aceeași perioadă. Doar o minoritate (17,3%) și-a redus alocarea cripto.

- Schimbări așteptate în alocare: majoritatea respondenților se așteaptă fie să crească (50,0%), fie să-și mențină (45,7%) alocarea în următoarele 12 luni. Doar 4,3% dintre investitori au indicat că s-ar aștepta să își reducă expunerea la cripto.

- Percepție mai bună asupra Bitcoin: în timp ce percepțiile despre Bitcoin și cripto au rămas în mare parte neschimbate în ultimul an (44,7% și, respectiv, 47,8%), o proporție mai mare de respondenți au devenit mai deschiși față de Bitcoin, în comparație cu sectorul cripto general (47,3% faţă de 33,2%). În mod similar, în timp ce 22,1% dintre investitori au devenit mai reticenți în privința cripto, în general, doar 4,8% au susținut acel sentiment față de Bitcoin, în special.

- Infrastructură și inovare: 53,9% dintre investitori au indicat că infrastructura este cel mai important sector pentru ei sau pentru fondul lor. Aceasta a fost urmată de tehnologiile Layer 1 și Layer 2 (48,1% și, respectiv, 43,8%). Când au fost întrebați despre anumite domenii, puțin peste jumătate (51,0%) au spus că inovarea portofelului (de exemplu, auto-custodia, îmbunătățirile UX/UI) este importantă.

- Motivația investițiilor: 42,8% dintre investitori au indicat că potențialul de rentabilitate mare a investițiilor a constituit cel mai convingător argument pentru intrarea în criptomonede. Acesta a fost urmat de 37,5% dintre investitori care cred în obținerea unei expuneri pe termen lung la o tehnologie emergentă, ca motivație principală.- Locurile de tranzacționare: Schimburile centralizate rămân cea mai populară platformă pentru tranzacționare instituțională (90,5%) și activități de custodie (58,2%). Lichiditatea (28,0%), securitatea (26,0%) și reputația (22,5%) au fost primele trei criterii în determinarea modului în care este selectată o platformă de tranzacționare.

„În mod obișnuit, instituțiile au un orizont pe termen lung atunci când intră pe o nouă piață, iar sondajul nostru indică același lucru și pentru activele cripto, având în vedere perspectiva pozitivă a respondenților și modul în care aceștia își exprimă mai multă încredere în cazurile de utilizare ca factori de adoptare față de prețuri. Aceste constatări se potrivesc cu rata sănătoasă de creștere a conturilor instituționale pe Binance, care a avansat cu 89% de la apogeul pieței bull, în T4 2021. Vom cerceta raportul alături de utilizatorii noștri, pentru a aplica informațiile în ofertele noastre de produse”, a spus Catherine Chen, Head of Binance VIP and Institutional.

Sondajul poate fi accesat aici.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?