SoftServe Romania: Compania deschide primul sediu din tara si creste de 3 ori echipa locala
3/35563
calendar_month 23 Nov 2023, 15:05


SoftServe, una dintre principalele companii IT din Europa, prezenta pe piata locala din mai 2022, a inaugurat primul sediu din tara, in Bucuresti, si va incheia 2023 cu o crestere de peste 200% a numarului de angajati din Romania.

Biroul SoftServe Romania este localizat in cladirea Charles de Gaulle Plaza din zona centru-nord si are o suprafata utila de peste 540 metri patrati. Inainte de a deschide biroul din Charles de Gaulle Plaza, SoftServe oferea angajatilor din Bucuresti posibilitatea de a lucra dintr-un co-working din centrul Capitalei.

“SoftServe continua sa aiba o politica de lucru flexibila, oferind tuturor angajatilor posibilitatea de a alege liber de unde lucreaza. Acest birou ne ajuta sa crestem acest nivel de flexibilitate si sa venim in intampinarea colegilor care prefera sa lucreze de la birou sau care au nevoie de un spatiu pentru diverse intalniri de echipa,” a spus Dan Paraschiv, Country Manager, SoftServe Romania.

Pe langa biroul recent inaugurat in Bucuresti, SoftServe Romania a hotarat sa puna si la dispozitia angajatilor din Cluj spatii de lucru intr-un hub de co-working din oras, prin intermediul solutiei Pluria, ce ofera acces la o retea nationala de spatii flexibile.

„Bucuresti si Cluj sunt, in prezent, orasele cu cei mai multi angajati, dar modelul de lucru de la distanta ne permite sa avem echipe oriunde in Romania. Printre orasele unde suntem prezenti acum cu mici echipe se numara Brasov, Iasi si Timisoara. Am inceput in Romania ca angajator 100% remote si este un model cu care continuam sa operam si pentru care suntem recunoscuti,” a adaugat Dan Paraschiv.
SoftServe a inaugurat operatiunile din Romania in mai 2022, ca parte a strategiei de extindere globala.

“Cand am intrat in Romania - in mai 2022 - eram 2 angajati, eu si un recruiter. Anul acesta, vom incheia cu aproape 150 de colegi, de 3 ori mai multi  fata de inceputul lui 2023, si continuam sa crestem. Urmarim sa ajungem la 250 de oameni pana la finalul anului viitor,” a punctat Dan Paraschiv, Country Manager SoftServe Romania.

Pe langa politica de lucru flexibila, SoftServe ofera angajatilor o suita de alte beneficii, cu accent pe wellbeing si educatie.

Astfel, compania ofera un pachet de beneficii flexibile, angajatii compunandu-si singuri, in limita unui buget lunar, pachetul extrasalarial. De asemenea, toti angajatii primesc 25 de zile de concediu de odihna, dar si alte zile libere in plus pentru diverse evenimente personale sau familiale.

Totodata, SoftServe dispune de un adevarat ecosistem educational. Sub denumirea SoftServe University, compania ofera angajatilor peste 1,000 de cursuri dezvoltate intern, care se adauga altor 10,000 pe care acestia le pot accesa gratuit pe Udemy Business. In plus, compania suporta costul certificarii angajatilor pentru o serie de tehnologii, contribuind astfel la dezvoltarea profesionala accelerata a specialistilor din companie.

SoftServe are si o componenta de implicare sociala dezvoltata. Compania are propria fundatie caritabila – Open Eyes – si propria platforma de crowdsourcing – Open Tech, prin care se implica in diverse programe sociale in toate tarile in care este prezenta.

Prin Open Eyes, compania a donat anul acesta 1,2 milioane de dolari pentru achizitia a 100 de ambulante pentru Ucraina prin programul Drive for Life. Aceasta donatie se adauga celorlalte 123 de vehicule medicale donate de fundatie in 2022 pentru a veni in ajutorul salvatorilor de pe linia frontului din Ucraina.In primul an in Romania, compania si voluntarii SoftServe au sustinut mai multe actiuni de plantare din Bucuresti, Cluj, Iasi si Brasov, colaborand cu organizatia Crestem Romania Impreuna, parteneriat care va continua si in 2024. De asemenea, compania a lansat prin programul EmpowerU, care sprijina incluziunea grupurilor vulnerabile, cursuri de IT gratuite pentru persoanele stramutate ca urmare a razboiului din Ucraina, in parteneriat cu Consiliul National Roman pentru Refugiati (CNRR). Primul curs, axat pe studiul HTML, se va incheia la finalul acestei luni.

SoftServe este o companie IT care ofera consultanta si solutii digitale pentru o gama diversa de industrii, cum ar fi energie, petrol, sanatate, finante, retail, auto si productie. Expertiza companiei variaza de la DevOps si Big Data la AI, IoT, securitate cibernetica, realitate extinsa (XR) si robotica. 

SoftServe a intrat pe piata locala in 2022, angajand specialisti IT in domenii variate de la ingineri software specializati in Python, Java sau PHP la DevOps si WebUI. In prezent, compania are aproximativ 30 de roluri deschise pe piata locala.