Smart Fintech anunta integrarea cu Goldring, brokerul de investitii premiat pe piata de capital din Romania
3/34971
calendar_month 13 Iun 2023, 10:55

Goldring S.A., broker de investitii la Bursa de Valori Bucuresti si pe marile piete internationale, care ofera servicii de tranzactionare investitorilor persoane fizice si companii, anunta integrarea SmartPay in platforma sa. Prin solutia de initiere a platilor prin Open Banking dezvoltata de Smart Fintech, brokerul ofera o modalitate noua si eficienta de alimentare a conturilor de tranzactionare celor aproximativ 1000 de clienti din portofoliu. Parteneriatul aduce beneficii semnificative atat pentru broker, cat si pentru investitorii sai, datorita eficientizarii procesului de tranzactionare si optimizarea costurilor.

SmartPay simplifica si digitalizeaza procesul de alimentare a conturilor de tranzactionare pentru investitorii prezenti in platforma Goldring, reducand timpul si eliminand erorile umane inerente, prin digitalizare. Astfel, investitorii pot alimenta conturile direct din platforma, fara a fi nevoie sa treaca prin intermediari terti financiari.

„SmartPay aduce inovatie in gestionarea transferurilor bancare, eliminand procesul manual si automatizand completarea detaliilor de plata, reducand astfel semnificativ costurile asociate. In functie de volum, acestea ajung la 10 eurocenti per tranzactie sau chiar sub acest prag. Astfel, sunt aduse beneficii nu doar pentru investitori, ci si pentru companii precum Goldring, care economisesc prin eliminarea comisioanelor mari aplicate sumelor tranzactionate”, a declarat Alice Anghelea, Revenue Growth, Smart Fintech.

Odata cu integrarea SmartPay, Goldring obtine economii semnificative la comisioanele platite pentru alimentarea conturilor de investitii cu cardul bancar, oferind in acelasi timp o experienta de plata digitalizata si rapida. Aceasta solutie aduce si un plus de securitate si eficienta, avand in vedere faptul ca transferurile se desfasoara cont la cont, din contul investitorului in contul colector al brokerului care alimenteaza direct contul de tranzactionare, reducand riscul de frauda. Astfel, investitorii initiaza alimentarea din platforma Goldring, unde introduc suma pe care doresc sa o transfere in contul de tranzactionare, selecteaza banca din care doresc sa alimenteze si catre care sunt redirectionati pentru autorizare, transferul fiind finalizat cu un mesaj de confirmare si redirectionarea in platforma Goldring.

Totodata, cu SmartPay, alimentarea digitala a conturilor de tranzactionare este instanta, avand zero comisioane, iar suma transferata nu are limitari, spre deosebire de alimentarea cu cardul bancar, atat intra, cat si interbancar, pentru bancile care ofera aceasta optiune prin Open Banking. BCR, ING Bank, Banca Transilvania, Libra Bank si BRD, sunt primele banci din care investitorii pot alimenta instant in contul colector Goldring. In plus, sumele mari care sunt transferate in cadrul procesului de tranzactionare la bursa nu ajung in posesia Smart Fintech, ci direct la Goldring. Alimentarea instant digitalizata este esentiala pentru investitori, iar SmartPay faciliteaza viteza necesara, in conditii de securitate sporita.

„Suntem primul broker roman care a lansat inrolarea clientilor 100% online, am introdus metoda de alimentare a conturilor cu cardul si suntem in permanenta cautare de solutii digitale care sa usureze activitatea clientilor si a angajatilor. Integrarea SmartPay pentru folosirea „linkurilor de plata” simplifica „viata” clientilor atunci cand discutam de alimentari ale conturilor, reduce timpii, costurile de transfer bancar si pregateste terenul pentru lansarea noilor platforme de tranzactionare. Acest parteneriat arata preocuparea si deschiderea Goldring catre adoptarea noilor tehnologii”, a declarat Virgil Zahan, CEO Goldring.Goldring isi propune sa integreze serviciile SmartPay de Open Banking in proiectele sale viitoare, in vederea mentinerii si consolidarii pozitiei competitive pe piata. Prin adoptarea tehnologiei SmartPay, compania intentioneaza sa optimizeze procesele de tranzactionare, sa le ofere clientilor sai solutii financiare inovatoare si sa faciliteze accesul la servicii bancare digitale care beneficiaza de o securitate sporita. Aceasta strategie va permite brokerului sa se adapteze in mod dinamic la evolutiile rapide din industria financiara si sa raspunda eficient nevoilor clientilor sai.

„Integrarea cu SmartPay ofera cel mai inalt nivel de securitate, incredere si confort pentru investitorii Goldring pe piata de capital, costurile fiind, de asemenea, optimizate. Cu SmartPay, transferurile se realizeaza in doar cateva secunde, iar fondurile ajung direct la Goldring, fara a trece prin alte entitati. Ne dorim ca prin beneficiile aduse de acest parteneriat sa ajutam la inovarea si rapiditatea, respectiv siguranta cu care se realizeaza tranzactiile pe piata de capital”, a declarat Ana-Maria Georgescu, Co-Fondator, Sales & Marketing Manager Smart Fintech.

Incepand din anul 2019, serviciile de interogare a conturilor bancare dezvoltate de Smart Fintech au la baza tehnologia IBM din suita Cloud Pak for Integration, venind cu experienta unui parteneriat care dureaza de mai bine de 20 de ani. Platforma API Connect® ramane printre cele mai utilizate solutii de management al interfetelor de programare a aplicatiilor, care ofera o experienta intuitiva in crearea, securizarea si intretinerea API-urilor.