Saptamana istorica pentru ETH: Activitate record pe platforma Binance
3/36962
calendar_month 25 Iun 2024, 10:21


Aprobarea cererilor pentru tranzactionarea fondurilor tranzactionate la bursa (ETF) bazate pe Ether (ETH) la vedere in Statele Unite marcheaza o schimbare marcanta in peisajul de reglementare a criptomonedelor, sporind legitimitatea activelor digitale dincolo de Bitcoin.

Binance a inregistrat o activitate record de tranzactionare ETH in urma stirii, reflectand raspunsul entuziast al pietei si confirmand increderea in platforma in timpul evenimentelor cruciale.

In zilele premergatoare aprobarii, Binance a inregistrat o crestere de 80% a inregistrarilor institutionale, ceea ce poate fi vazut si ca o dovada a accelerarii legitimizarii Ether si a criptomonedelor, in general, printre investitorii profesionisti.

In aceeasi zi in care Camera Reprezentantilor din SUA a adoptat un proiect de lege care isi propune sa creeze un nou cadru legal pentru activele digitale, Comisia pentru valori mobiliare si burse (SEC) a facut un pas semnificativ spre permiterea tranzactionarii fondurilor tranzactionate la bursa (ETF) pe baza de Ether (ETH) la vedere. Desi produsele specifice nu au fost inca autorizate pentru tranzactionare, aprobarea cererilor burselor de catre SEC semnaleaza o schimbare majora.

Aceasta decizie, care se preconizeaza ca se va materializa pe deplin in saptamanile sau lunile urmatoare, are un potential simbolic si substantial de influentare a pietei. Dezvoltarea, care a venit ca o surpriza pentru multi observatori, reprezinta o schimbare mai ampla a perspectivei, subliniind legitimitatea crescanda a activelor digitale dincolo de Bitcoin.

Legitimarea criptomonedelor dincolo de Bitcoin

Aprobarea marcheaza un alt pas critic in legitimitatea activelor digitale, atat de catre autoritatile de reglementare, cat si de catre investitorii institutionali, in special a activelor dincolo de BTC. Aprobarea recenta a ETF-urilor BTC din ianuarie a fost o etapa importanta pentru adoptarea generala, pregatind terenul pentru o acceptare mai larga a criptomonedelor. Cu toate acestea, criptomoneda originala s-a bucurat intotdeauna de un statut unic printre activele digitale, si nu a fost clar daca altele pot spera la un tratament similar. Acum, cand ETF-urile reglementate care urmaresc un alt token de prim rang sunt la orizont, imaginea pare mai promitatoare pentru multe altele.

De remarcat, produsele ETF mentionate in decizia SEC au fost definite ca „actiuni fiduciare bazate pe marfuri”, sugerand o potentiala schimbare in ceea ce priveste clasificarea lui Ether ca titlu de valoare. Reclasificarea aceasta ar putea avea implicatii profunde pentru tratamentul de reglementare al ETH – si, potential, al altor active – si pentru perceptia generala a pietei la nivel global.

Efecte pe termen scurt si lung asupra pietei

Pe termen scurt, aprobarea ETF-urilor ETH a declansat o crestere semnificativa a preturilor si o cerere sporita pentru ETH. Cu toate acestea, la fel ca in cazul aprobarii ETF-urilor BTC in ianuarie, impactul acestei decizii este probabil sa continue sa se simta si pe termen lung, consolidand adoptia deja in crestere a criptomonedelor de catre publicul larg si institutii.

Dincolo de adoptarea crescuta, aceasta evolutie are potentialul de a remodela economia fundamentala a ecosistemului cripto, in special in ceea ce priveste staking-ul. Daca cantitati substantiale de ETH sunt blocate in ETF-uri, dar nu sunt puse la staking, acest lucru ar putea duce la o reducere a ofertei de pe piata, determinand cresterea preturilor din cauza cererii ridicate din partea investitorilor care prefera produse reglementate.In acelasi timp, valoarea in crestere a ETH ar putea face staking-ul mai atractiv – totusi, penuria de ETH disponibil pentru staking ar putea exercita o presiune suplimentara in sus asupra preturilor. Intr-un astfel de scenariu, detinatorii de ETF-uri ar beneficia de aprecierea activului.

Saptamana istorica a lui ETH pe Binance

In urma stirilor despre ETF-urile ETH, Binance a inregistrat o activitate record de tranzactionare ETH. Volumul net Taker, un indicator cheie care masoara diferenta dintre volumul de cumparare si vanzare prin ordine de piata, a crescut dramatic pe masura ce utilizatorii Binance au inceput sa execute pozitii long ETH semnificative pe 20 mai 2024.

Mai mult, intr-un singur varf, volumul de cumparare Taker a depasit Volumul de vanzare Taker cu 530 de milioane de dolari - cea mai mare evolutie ETH inregistrata vreodata pe Binance. In graficul Volumului net Taker, aceasta dinamica este reprezentata de bara verde impunatoare din extrema dreapta, insotita de o bara rosie Taker Sell foarte scurta care se indreapta in jos.

Intrarile de Ether pe Binance au fost de asemenea notabile in aceasta perioada. Pe 21 mai, Binance a inregistrat intrari nete de 145.777 ETH, cel mai mare flux net zilnic din mai 2023, si a continuat sa fie puternic in zilele urmatoare. De remarcat ca nu doar trader-ii retail au alimentat acest val. Intre 19 mai si 23 mai, ziua aprobarii SEC, am asistat la o crestere de 80% a inregistrarilor institutionale pe Binance, ceea ce sustine ideea legitimizarii crescute a Ether si a criptomonedelor, in general, in randul investitorilor institutionali.

Pe langa indicarea unui interes crescut pentru ETH, acest val a evidentiat, de asemenea, increderea comunitatii crypto in Binance ca platforma de alegere pentru a facilita nevoile lor de tranzactionare in timpul evenimentelor cruciale ale pietei.Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?