hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  SAPPHIRE lanseaza adaptorul grafic HD 5870 Editia Eyefinity6

SAPPHIRE lanseaza adaptorul grafic HD 5870 Editia Eyefinity6

calendar_month 12 Apr 2010, 15:20
SAPPHIRE Technology a lansat o noua versiune a placii grafice HD 5870 ce beneficiaza de sase iesiri care permit conectarea a sase monitoare simultan - si in acelasi timp asigurand o varietate mare de configuratii SLS cu ajutorul ATI Eyefinity.

Noul SAPPHIRE HD 5870 Eyefinity6 reprezinta un accelerator grafic 3D cu un singur GPU si sase iesiri mini-Displayport. Fiecare dintre ele sau toate simultan pot fi conectate la monitoare compatibile Displayport pentru a permite alegerea diferitelor configuratii Eyefinity in functie de preferintele utilizatorului: fie pentru a maximiza experienta in jocuri, pentru a creste suprafata de lucru intr-un mediu office, fie pentru a pregati suprafete mari de afisaj in cazul sistemelor informationale sau multimedia. Editia Eyefinity6 este prima si singura din clasa ei ce poate sustine sase monitoare cu ajutorul unui singur procesor grafic mentinand o experienta vizuala impunatoare.

Seria SAPPHIRE HD 5870 are la baza cea mai noua arhitectura grafica de la divizia ATI din cadrul AMD, a doua generatie de GPU construita prin procesul de 40nm. Primele doua iesiri Displayport de pe HD 5870 Eyefinity6 pot fi folosite si cu adaptori pasivi Displayport la DVI sau Displayport la HDMI (in pachet) pentru a conecta afisaje alternative, inclusiv suport integral pentru audio via HDMI. Celelalte patru porturi pot fi conectate la alte afisaje cu ajutorul adaptorilor activi ca o alternativa la conectarea directa la monitoare cu Displayport.

Arhitectura de inalta performanta a HD 5870 Eyefinity6 are un total de 1600 de procesoare de flux si 80 de unitati pentru texturi si 2GB de memorie GDDR5 conectati prin cea mai noua interfata de 150GB/s. Toata seria HD 5000 sustine in totalitate Microsoft DirectX 11, inclusiv instructiuni DirectCompute 11, precum si accelerarea aplicatiilor compatibile cu ATI Stream, cum ar fi transcodarea video.

La fel ca toti membrii seriei HD 5000, SAPPHIRE HD 5870 Eyefinity6 are incorporat un UVD (Unified Video decoder) reducand considerabil incarcarea procesorului şi asigurand decodare lina pentru conţinutul Blu-ray şi HD DVD, pentru codecurile VC-1 şi H.264, şi pentru fişierele Mpeg. in aceasta generatie secunda, UVD-ul a fost imbunataţit pentru a putea decoda doua fluxuri video HD 1080p simultan şi pentru a afişa video HD la calitate inalta cu modul Windows Aero activat. Capacitatea HDMI a fost de asemenea adusa la versiunea HDMI 1.3a cu suport Dolby TrueHD şi DTS-HD Master Audio.
SAPPHIRE HD 5870 Eyefinity6 este susţinuta de driverul grafic AMD certificat WHQL si poate fi folosita cu sisttemele de operare Microsoft Vista si Windows7. 

Sondaj

Folositi internetul pentru: