hit.ro  »  Stiri  »  Comunicate de presa  »  Sapphire HD 5970 4G TOXIC ¬ cea mai rapida placa grafica!

Sapphire HD 5970 4G TOXIC ¬ cea mai rapida placa grafica!

calendar_month 28 Apr 2010, 13:29
Sapphire Technology, a inceput primele vanzari de test pentru cea mai rapida placa video din lume, Sapphire HD 5970 4G TOXIC Edition.

Prezentata pentru prima data la CeBit 2010, Sapphire HD 5970 4G TOXIC Edition are 4GB de memorie GDDR5, un total de 3200 de procesoare de flux si 160 de unitati de textura. Ruleaza cu viteze de clock de 900MHz la nucleu si 1200MHz pentru memorie (4.8GHz efectivi). Aceste cifre reprezinta praguri mult mai mari decat modelul standard si transforma Sapphire HD 5970 4GB TOXIC Edition in cea mai rapida placa grafica nu numai din propria clasa ci si la nivel mondial.

Avand de doua ori mai multa putere de calcul decat seria de succes Sapphire HD 5870, acest nou model HD 5970 imparte toate caracteristicile interesante ale familiei HD 5000 – inclusiv suport pentru seturi de instructiuni DirectCompute 11 al Microsoft DirectX 11, teselare hardware si comunicatii multi –thread cu procesorul sistemului. Permite de asemenea accelerarea aplicatiilor suportate de catre ATI Stream, si posibilitatea de a afisa pe trei monitoare simultan cu ajutorul ATI Eyefinity. Toate acestea au un consum modest de energie in sarcina maxima iar cu ajutorul ATI Powerplay Dynamic Power Management se atinge un consum incredibil de mic in repaus sau in aplicatiile 2D.

Placa este racita cu ajutorul unei solutii personalizate de la Arctic Cooling ce prezinta un radiator placat cu nichel si trei ventilatoare cu zgomot scazut special concepute pentru a se potrivi cu designul original Sapphire. Solutia este atat de eficienta incat permite spatiu suficient pentru tuning suplimentar.

Toti membrii seriei HD 5000, au incorporat un UVD (Unified Video decoder) reducand considerabil incarcarea procesorului si asigurand decodare lina pentru conţinutul Blu-ray si HD DVD, pentru codecurile VC-1 si H.264, si pentru fisierele Mpeg. In seria HD 5000, UVD-ul a fost imbunataţit pentru a putea decoda doua fluxuri video HD 1080p simultan si pentru a afisa video HD la calitate inalta cu modul Windows Aero activat. Capacitatea HDMI a fost de asemenea adusa la versiunea HDMI 1.3a cu suport Dolby TrueHD si DTS-HD Master Audio.

Seria Sapphire HD 5000 este sustinuta de driver-ul grafic DirectX 11 certificat WHQL de la AMD pentru Windows 7 si Vista care asigura suport pentru toate caracteristicile cheie DirectX 11 necesare pentru noi experiente de joc si accelerarea aplicatiilor de inalta performanta din generatia urmatoare. 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?