Samsung Electronics prezinta primul monitor de gaming Dual UHD din lume: Odyssey Neo G9, de 57 de inci
3/35193
calendar_month 23 Aug 2023, 19:21


Odyssey Neo G9 57" este conceput pentru a oferi experiente vizuale revolutionare jucatorilor care doresc sa-si imbunatateasca performanta si sa-si amplifice avantajul competitiv    

Samsung Electronics, un lider global in industria display-urilor, anunta astazi viitorul monitoarelor de gaming prin cea mai noua adaugire la seria sa de monitoare Odyssey: Odyssey Neo G9 57" (modelul G95NC). Acest monitor de gaming este expus la Gamescom 2023 — cel mai mare eveniment mondial dedicat jocurilor pe calculator, care se desfasoara in perioada 23-27 august in Cologne, Germania — iar Odyssey Neo G9 57 de inci poate fi acum precomandat la nivel global.

„Universul gamingului este intr-o continua evolutie, iar tehnologia noastra de varf in domeniul monitoarelor este esentiala pentru ca jucatorii sa exploreze noi orizonturi si sa isi demonstreze abilitatile in cea mai buna lumina. Cu cele mai noi adaugiri la gama Odyssey de monitoare, consolidam pozitia de lider a Samsung in acest domeniu, deschizand usi catre imersiunea deplina si creand experiente inovatoare pentru pasionatii de jocuri din intreaga lume. Gamescom reprezinta terenul pe care se construieste viitorul jocurilor. Nu ne putem imagina un cadru mai potrivit pentru a dezvalui viitorul monitoarelor”, a declarat Hoon Chung, Vicepresedinte Executiv al Diviziei de Display Vizual la Samsung Electronics.

Odyssey Neo G9 57” ofera jucatorilor imersiune la nivelul urmator si specificatii avansate

Odyssey Neo G9 57" (modelul G95NC) este conceput pentru a oferi experiente vizuale revolutionare jucatorilor care doresc sa-si imbunatateasca performanta si sa-si amplifice avantajul competitiv. Cu primul ecran Dual Ultra-High-Definition (DUHD) din lume si o gama de optiuni de conectivitate de mare viteza, Odyssey Neo G9 57" a castigat deja premiul Best of Innovation la CES 2023.

Curbura 1000R a ecranului de 57 de inci cu raport 32:9 este la fel de larga ca doua monitoare UHD de 32 inci, oferind imagini deosebit de clare si un camp vizual extins, care invaluie jucatorii in jocurile lor cu o intensitate neegalata pana acum.

Tehnologia Quantum Matrix alimenteaza iluminarea Quantum Mini LED a ecranului Samsung, oferind zone de inchidere mai mici si mai discrete. Rezultatul este o distinctie mai buna intre zonele luminoase si intunecate ale ecranului, cu un contrast precis si mai putina stralucire.

Odyssey Neo G9 57 de inci beneficiaza la maxim de iluminarea sa Quantum Mini LED prin combinarea acesteia cu VESA Display HDR™1000. Cu o luminozitate de varf de 1,000 de niti, continutul HDR este vivid si realist, cu o reproducere precisa a culorilor si a contrastului, precum si o exprimare si adancime imbunatatite ale culorilor.

Performanta in jocuri se aliniaza cu nivelul calitatii vizuale pentru a ajuta jucatorii sa-si maximizeze potentialul. Rata de reimprospatare de 240 de hertzi (Hz) si timpul de raspuns de 1 ms gri-la-gri (GTG) reduc efectul de estompare si minimizeaza fenomenul de ghosting, permitand jucatorilor sa reactioneze instantaneu si sa obtina victoria, bucurandu-se in acelasi timp de o experienta de joc fluenta si captivanta. In plus, tehnologia AMD FreeSync™ Premium Pro sincronizeaza ecranul pentru o imagine stabila, fara intarzieri.

Odyssey Neo G9 57 de inci ofera conectivitate VESA certificata DisplayPort (DP) 2.1, ceea ce faciliteaza jocurile fluide, redarea eficienta a videoclipurilor si rezolutia DUHD a lui Neo G9 la pana la 240Hz. Pe langa DP2.1, Odyssey Neo G9 57 de inci ofera si HDMI 2.1 si un hub USB, astfel incat jucatorii sa-si poata conecta toate dispozitivele si sa-si imbunatateasca experienta de joc fara sa creeze dezordine.„Prin aducerea conectivitatii DisplayPort 2.1 pe monitorul lor premium de gaming, Samsung deschide noi oportunitati pentru jucatori. O banda mai larga, viteze mai mari si rate de reimprospatare mai rapide furnizeaza noi niveluri de performanta si fidelitate vizuala in jocuri; impreuna cu placile grafice Radeon RX Seria 7000, noile monitoare Samsung vor oferi cele mai vii si captivante experiente de gaming pana in prezent”, a declarat Scott Herkelman, vicepresedinte senior si director general al Unitatii de Afaceri Grafice la AMD.

Cu un ecran atat de lat si de inalta definitie si cu o noua intrare care defineste aceasta generatie, jucatorii pot utiliza Odyssey Neo G9 57 de inci in locul a mai multor monitoare, mentinandu-si biroul curat si organizat, in timp ce creeaza un mediu confortabil de multitasking cu un singur ecran. Modurile Picture-in-Picture si Picture-by-Picture ofera posibilitatea de a vedea multiple intrari intr-o singura privire, iar monitorul utilizeaza functia Auto Source Switch+ pentru a se conecta instantaneu la dispozitive noi fara a fi nevoie sa se schimbe sursele de intrare. Un suport ergonomic, Core Lighting+ si CoreSync fac ca monitorul sa se integreze in orice mediu si sa se potriveasca atmosferei jocului prin intermediul iluminarii ambientale.

In lunile august si septembrie, canalul Samsung Odyssey de pe platforma Twitch marcheaza lansarea Odyssey Neo G9 57 de inci printr-un eveniment special numit Odyssey Evolves. In timpul evenimentului, unii dintre cei mai populari streameri vor juca cele mai tari jocuri pe Odyssey Neo G9 57 de inci si vor oferi premii pentru urmaritorii canalului — inclusiv un setup de gaming in valoare de 10.000 de dolari, care include Odyssey Neo G9 57 de inci.

Odyssey Neo G9 va fi disponibil pentru precomanda aici incepand cu data de 23 august 2023.