Samsung anunta lansarea globala a Samsung Food, un serviciu cu retete personalizate, sustinut de inteligenta artificiala
3/35218
calendar_month 04 Sep 2023, 17:50


Retete personalizate, planificarea inteligenta a meselor si compatibilitatea cu casele inteligente, toate se imbina in noul serviciu alimentat de inteligenta artificiala.

Samsung Electronics Co., Ltd. a anuntat astazi lansarea Samsung Food, o platforma personalizata pentru alimente si retete, sustinuta de inteligenta artificiala.

Lansata in opt limbi, in 104 tari din intreaga lume, Samsung Food va oferi experiente culinare complexe prin peste 160.000 de retete disponibile, actionand ca un asistent personalizat care ajuta utilizatorii sa descopere noi feluri de mancare, sa creeze planuri de masa personalizate si sa comande ingrediente online. Serviciul va ajuta, de asemenea, utilizatorii sa controleze aparatele lor de gatit, oferind prepararea retetelor ghidata pas cu pas si permitand utilizatorilor sa distribuie retetele favorite pe platformele de socializare.

Plecand de la baza gamei variate de electrocasnice de gatit si servicii alimentare ale Samsung, serviciul Samsung Food foloseste tehnologia AI pentru a furniza o platforma alimentara care se adapteaza cu adevarat nevoilor si stilurilor de viata ale utilizatorilor sai. Pentru a realiza acest lucru, Samsung Food foloseste o baza de date extinsa a platformei inteligente de alimente Whisk, achizitionata de Samsung Next in 2019, care utilizeaza tehnologia avansata numita Food AI, ce sugereaza mese in functie de preferintele utilizatorului si sezon.

“Alimentele pe care le savuram si modul in care le pregatim sunt centrale in viata noastra de zi cu zi, si ne place sa gatim si sa mancam impreuna", a declarat Chanwoo Park, Vicepresedinte Executiv si Sef al Grupului de Afaceri de Servicii din cadrul Diviziei de Aparate Digitale de la Samsung Electronics. "Prin conectarea electrocasnicelor digitale si a dispozitivelor mobile in cadrul ecosistemului Samsung si asistarea utilizatorilor incepand cu lista de cumparaturi si pana la preparatul de la cina, Samsung Food utilizeaza capabilitatile avansate ale AI pentru a oferi o experienta culinara extrem de personalizata si completa, pe care utilizatorii o pot controla direct de pe telefon.”

Experienta culinara personalizata: Explorarea si personalizarea retetelor, Planificarea meselor imbunatatita de AI, Conectivitate in bucatarie si distribuire pe Social Media.

Gama larga de caracteristici ale Samsung Food sustine utilizatorii in fiecare etapa a procesului de planificare a meselor si gatit, acoperind patru domenii-cheie: descoperire si personalizare de retete, planificare adaptata a meselor, gatit conectat si functii de distribuire pe retelele sociale.

Pentru descoperirea retetelor, Samsung Food le permite utilizatorilor sa salveze retete digitale oricand si de oriunde. Aplicatia analizeaza retetele, le uniformizeaza formatul si le organizeaza pentru a crea liste de cumparaturi bazate pe ingredientele lor.

Pe langa dispozitivele mobile, utilizatorii pot accesa, de asemenea, serviciul Samsung Food folosind frigiderele lor Bespoke Family Hub™. Accesata de pe ecranul tactil al Family Hub™, Samsung Food ofera recomandari de retete pe baza unei liste de alimente disponibile gestionate de catre utilizator.

Samsung Food vine si cu o functie de Personalizare a Retetelor, permitand aplicatiei Food AI sa modifice direct o reteta salvata pentru a reflecta mai bine cerintele alimentare ale utilizatorilor. De exemplu, acestia pot transforma o reteta intr-o versiune vegana sau vegetariana sau pot face alte modificari pentru a crea o reteta mai echilibrata din punct de vedere nutritional sau care sa includa ingrediente pe care le au la indemana. Utilizatorii vor putea chiar sa creeze retete inedite, cum ar fi versiuni coreene ale mancarurilor italiene, si sa ajusteze timpul de gatit sau nivelul de dificultate al retetelor.Pentru a crea planuri zilnice de mese individualizate pentru utilizatori, aplicatia face recomandari create de AI pe baza datelor utilizatorilor, preferintelor alimentare si specificul culinar preferat, permitand utilizatorilor sa le adauge la planificatorul lor de mese. Detaliile nutritionale ale ingredientelor sunt disponibile in orice moment, iar utilizatorii pot adauga elemente la lista lor de cumparaturi Samsung Food si apoi sa o trimita direct in lista de cumparaturi a unui magazin online, la checkout-ul.

Conectivitatea fara intreruperi a Samsung Food permite utilizatorilor sa seteze cronometrul, sa preincalzeasca cuptorul si sa trimita setarile de gatit ale retetelor direct catre cuptor, prin modul de gatit ghidat pas cu pas, totul direct de pe telefon. Incepand cu Cuptorul Bespoke, Samsung intentioneaza sa conecteze numeroase electrocasnice, inclusiv plitele cu inductie Bespoke si cuptoarele cu microunde Bespoke, la Samsung Food pana la sfarsitul anului pentru a extinde confortul utilizatorilor in bucatarie.

Utilizatorii pot interactiona usor intre ei prin intermediul Samsung Food, distribuind felurile lor de mancare preferate, creand si publicand propriile retete si urmarind creatorii lor preferati de continut culinar.

De la integrarea Samsung Health la Vision AI: Functionalitati viitoare pentru Samsung Food
Pe langa capabilitatile oferite initial de Samsung Food la lansare, Samsung va continua sa adauge noi functionalitati si servicii in aplicatie pentru o experienta culinara personalizata si usor de folosit.

Pana la sfarsitul anului, Samsung intentioneaza sa ofere integrarea Samsung Health cu Samsung Food, astfel incat utilizatorii sa poata primi sugestii pentru gestionarea dietei. Sincronizarea perfecta a informatiilor precum IMC (Indicele de Masa Corporala) si consumul de calorii cu Samsung Food, ii va ajuta pe utilizatori sa-si atinga obiectivele de sanatate si sa mentina o dieta echilibrata.

Pentru implementare in 2024, tehnologia Vision AI va permite Samsung Food sa recunoasca ingredientele si retetele fotografiate si sa furnizeze detalii despre acestea, inclusiv informatii nutritionale. Prin analizarea ingredientelor, aplicatia poate recomanda cele mai bune retete, sa salveze aceste retete si sa adauge ingredientele necesare intr-o lista de cumparaturi, toate cu cateva atingeri de ecran ale telefonului.

Ca parte a familiei de servicii Samsung in continua crestere, Samsung Food reprezinta urmatorul pas in experienta comprehensiva si totusi foarte personalizata pe care clientii Samsung o pot avea in propria lor casa. Samsung Food isi propune sa extinda si mai mult usurinta in folosire a unei bucatarii inteligente si conectate cu electrocasnicele Samsung si va continua sa introduca noi functionalitati dupa lansarea oficiala.

Pentru a descarca Samsung Food, indiferent de telefon, va rugam sa vizitati
https://get.samsungfood.com/download