SAI Certinvest primeste premiul pentru administrarea celui mai performant fond de obligatiuni din Romania
3/35294
calendar_month 29 Sep 2023, 12:34


SAI Certinvest, prima societate independenta de administrare a fondurilor de investitii autorizata din Romania, anunta ca fondul deschis de investitii Certinvest Obligatiuni a primit premiul pentru cel mai performant fond de obligatiuni din ultimii 3 ani, in cadrul Summitului Administratorilor de Fonduri din Romania. 

Asociatia Administratorilor de Fonduri din Romania (AAF) a organizat ieri, 28 septembrie, la Crowne Plaza, Summitul Administratorilor de Fonduri, editia V. Ȋncepand din acest an, cel mai important eveniment anual din industria de asset management locala a lansat Gala Profesionistilor din Asset Management, demers care aduce recunoastere profesionistilor din domeniu, dar si fondurilor de investitii care au inregistrat cele mai bune randamente si performante financiare pentru investitori.

Ȋn cadrul galei, Certinvest Obligatiuni a primit premiul pentru cel mai performant fond de obligatiuni din Romania in ultimii 3 ani. Astfel, in perioada 30 iunie 2020 - 30 iunie 2023, Certinvest Obligatiuni a reusit un randament de 12.03%, depasind performantele celorlalte 4 fonduri de obligatiuni clasate, care au inregistrat o medie de 10.45%. Performanta fondului Certinvest Obligatiuni este cu atat mai remarcabila avand in vedere ca este un fond de investitii cu grad de risc 2, considerat relativ scazut, ceea ce, in mod obisnuit, se asociaza cu randamente relativ scazute. 

“Recunoasterea pe care o primim astazi este o confirmare a cresterii calitatii activitatii departamentelor de administrare a investitiilor, back-office si administrare a riscurilor. Este o recunoastere a pasiunii, talentului si abilitatilor remarcabile a tuturor colegilor din aceste departamente.” a declarat Alina Huidumac, Deputy CEO SAI Certinvest.

SAI Certinvest a inregistrat o crestere notabila in primul trimestru al anului 2023, de 492%, a numarului de conturi noi deschise in platforma InvestOnline.ro, fata de ultimul trimestru al anului trecut, si o crestere de 631% a numarului de depuneri in fondurile deschise de investitii administrate de societate, comparativ cu ultimul trimestru din 2022. Un semn pozitiv al loializarii clientilor este dat de cresterea cu 61% a investitiilor recurente lunare in prima jumatate a anului 2023, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2022.